Kundalini joga: Strpljenje se isplati

Objavljeno: 25. 1. 2018 u 10:15h

U svom novom i prvom tekstu kundalini joge za 2018. godinu sa vama dijelim jedan tekst Jogi Bađana, Majstora kundalini joge i čovjeka zahvaljujući kojem je kundalini joga postala dostupna ljudima sa Zapada.

U ovim njegovim riječima možemo osjetiti koliko je strpljenje zaista važno i moćno. Sa strpljenjem mnogo toga dobijamo. Mudrost da znamo kad i kako djelovati. Snagu da željeno ostvarimo i mir u duši znajući da će se sve desiti za naše najviše i najbolje dobro. Želim da vam ove njegove riječi daju svu potrebnu mudrost, snagu, strpljenje i mir u svim onim trenucima života kada vam je to potrebno.

“Strpljenje se isplati. Čekajte. Dozvolite Bogu da radi za vas. Dozvolite Onom koji vas je stvorio da stvori za vas svo potrebno okruženje, sve okolnosti i sve sposobnosti. Zašto sumnjate? Bog koji vas je stvorio će se pobrinuti za vas. Onaj koji je stvorio cijeli Univerzum i sve planete, On je stvorio i vas. Čekajte, imajte stpljenja, oslonite se na Njega i sve dobre stvari će vam doći. Prebivajte u Bogu. Budite prijatelj svoje Duše. Sve mogućnosti Univerzuma koje su za vaše najbolje dobro, biće vam date. Ako vam je potrebno milion stvari, milion stvari će biti vaše, ako ste stabilni, sigurni i strpljivi. Zapamtite, Bog brine o vama i cijela Kreacija je spremna da vam služi, ako ste svoji. I zato vas molim prestanite da živite u sjenci vlastitog života, prestanite juriti okolo. Budite svoji. Budite jaki. Živite u miru i blagostanje će se useliti u vaš život. Sat Nam!”

Strpljenje i kamen pretvara u zlato.

S najvišim poštovanjem i ljubavlju,

Gorjana

Banjaluka.com

Broj pregleda: 5718

Autor

Slika Gorjana Malešević

Gorjana Malešević (Satya Kirin Kaur) je prvi sertifikovani učitelj Kundalini joge (Kundalini Research Institute, USA) u Bosni i Hercegovini. Njeno kundalini putovanje je počelo 2015. godine na Beogradskom joga festivalu kada se prvi put upoznala sa Kundalini jogom bivajući odmah privučena njenom snagom i energijom. Završila je KRI Teacher Training u Rishikeshu, u Indiji sa učesnicima iz 26 zemalja svijeta kod jedne od najvećih učitelja Gurmukh Kaur Khalse (Golden Bridge Yoga, Los Angeles) koja je podučavala kundalini jogu mnoge slavne ličnosti iz svijeta Holivuda poput Madone. Sindi Kreford, Al Paćina, Red Hot Chili Pepers, a mnogi od njih su i danas aktivni članovi njene škole. Pored Gurmukh, učiteljski trening su vodili i njen suprug Gurushabad i još nekoliko učitelja iz Amerike.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/blog/kundalini-joga-strpljenje-se-isplati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])