Mater preduzetnica

Objavljeno: 12. 11. 2019 u 17:24h

Rubrika “Mater preduzetnica”, u sklopu bloga Supermater.ba, posvećena je majci koja se pored materinstva bavi i preduzetništvom, gradi i upravlja svojim malim obrtom.

Za naše prvo predstavljanje razgovarali smo sa jednom kreativnom i praktičnom mamom. Njeno ime je Neda Mićić, a njen brend nosi naziv “Mali dnevnik prvih bebinih zalogaja”.

Kako je svoj preduzetnički put započela i kako ga usklađuje sa svim izazovima materinstva pročitajte u nastavku.

Kako se rodila ideja za “Mali dnevnik prvih bebinih zalogaja”?

Ideja o “Malom dnevniku” nastala je jednog popodneva dok sam drijemala sa svojom bebom. Tih dana sam intenzivno tragala za savjetima o uvođenju nemliječne ishrane. Razmišljala sam i gdje to bilježiti, jer treba ispratiti reakcije bebe na novu hranu. Tako mi dođe ideja da pokušam kreirati jedan dnevnik, koji će objediniti sve te informacije. Kada imate inspiraciju, sve to ide lako. Tih dana beba je često drijemala danju, a ja sam koristila svaki slobodan trenutak da sjednem za računar i svojim skromnim znanjem  iz oblasti dizajna kreiram “Mali dnevnik prvih bebinih zalogaja”. Naravno, bilo je tu više varijanti kada je u pitanju izgled i sam naziv dnevnika, dok nismo došli do konačnog rješenja. Sada spremamo i drugo, modernije i zanimljivije izdanje.

Kome je namjenjen?

Dnevnik je namijenjen, kako ja to volim reći, praktičnim mamama.

Svima koji su došli do momenta da bebi ponude nešto na kašiku, koji žele da sačuvaju sve te  divne uspomene na prve zalogaje, da planiraju obroke, prate redovnost stolice, moguće alergijeske reakcije, osmišljavaju dnevni jelovnik za bebu, zapisuju svoje recepte, te mnogo toga. Dnevnik je namijenjem i tetkama, strinama, bakama, drugaricama, tatami, svima koji žele da obraduju jednu mladu mamu  na početku ove avanture.

Gdje se može kupiti?

“Mali dnevnik” možete pronaći u knjižari “Mybook”,  školi za trudnice “Radosnica”, prodavnici opreme za bebe “Bebiola, te naručiti putem naše  Fb stranice ili Instagram profila.

Ko je bio najveća podrška?

Najveća podrška mi je moj muž. On je vjerovao u mene i moju ideju. Zajedno smo tražili štamparije, izdavače, knjižare, on mi je bio i največi kritičar dok je sam dnevnik nastajao.  Veliko hvala mojoj i muževljevoj porodici, školi za trudnice Radosnica, i naravno, mojim recenzentima.  Ipak, kad stručnjaci daju svoju preporuku i podrže vas, znate da ste zaista na pravom putu da stvorite jedan kvalitetan proizvod.

Koliko je teško biti mama preduzetnica?

Iskreno, kada se rodila ideja o Malom dnevniku, moja beba je imala nekih 5 mjeseci, još uvijek sam se navikavala i na ulogu majke.  Tako ja u kratkom periodu dobih i ulogu preduzetnice. Bilo je teških momenata, istraživala sam u oblastima koje su mi bile potpuno nepoznate, tražila najekonomičnije štamparije, izdavače, susretala  se sa raznim ljudima i uložila mnogo  sredstavala i vremena.  Sad, nakon par mjeseci, vidim da se to se isplatilo. Drago mi je kad se majke javljaju sa pozitivnim komentarima  i navode koliko im je Mali dnevnik olakšao  period uvođenja nemliječne ishrane.

Šta bi savjetovala druge mame koje žele da pokrenu svoje preduzetničke ideje?

Moj savjet je da vjerujete u sebe i svoje ideje. Budite hrabre i istrajne, učite, usavršavajte se u novim oblastima, budite ponosne na sebe i svoje umjeće i  uvijek će se naći neko ko će prepoznati pravi kvalitet.

Banjaluka.com / Autor: Irena Ivetić Mićić

Autor

Slika Irena Ivetić Mićić

Pisac u duši, ekonomista na papiru. Inspirisana majčinstvom kreirala blog Supermater.ba Humoristično ozbiljni stavovi o materinstvu, trudnoći, djeci, partnerima, karijeri, ženskom preduzetništvu, knjigama.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/blog/mater-preduzetnica/||claudebot