Nekad i sad

Banjaluka nekad i sad: Banjalučka trokolica (21)

23. 08. 2019. | 12:10

Poslije ljetne pauze nastavljamo sa pričama i storijama iz banjalučke prošlosti. Serijal ćemo intenzivirati u narednom periodu jer nas “čeka” obilježavanje jubileja značajnog događaja iz novije istorije grada- 50. godišnjica od razornog potresa koji je zadesio Banjaluku krajem oktobra 1969.

Opširnije

Nekad i sad

Hubert Kufner: I srećni umiru

1. 07. 2019. | 11:59

Danas će, u njemačkom gradu Ludvigshafenu, na vječni počinak biti ispraćen Hubert Kufner – Hubi. Ko je bio Hubi i šta – za Banjalučane – znači ovo ime? Riječju – mnogo a i više od toga.

Opširnije

Nekad i sad

Kako se nekada (g)radilo (Foto)

26. 06. 2019. | 11:53

Serijal “Banjaluka nekad i sad”, započet prije tri-četiri mjeseca za ovaj portal, bavio se temama o prošlosti i sadašnjosti ovog grada. Budući da uskoro ulazimo u vremensku zonu obilježavanja 50. godišnjice katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio Banjaluku i okolne opštine

Opširnije

Nekad i sad

Komentar: Džip i ruševina (Foto)

9. 06. 2019. | 11:32

Ova slika, bolje reći prilika, nam dosta toga “govori”! Crni džip – statusni simbol moćnika i bogatuna, parajlija i tajkuna (ima toga još) – parkiran tik uz ruševinu. Jednu od brojnih ”svjedoka” krvavog rata u BiH zaustavljenog prije četvrt vijeka.

Opširnije

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.