Kundalini joga: Moćni biser transformacije

Objavljeno: 20. 12. 2017 u 13:03h

Kundalini joga je biser koji isijava svoju ljepotu u svim pravcima našeg života. Biser koji kad ga jednom uzmemo u svoje ruke i nježno ga svojom voljom, po svojoj želji smjestimo u vlastito srce, postaje moćno sredstvo transformacije svega onoga što je potrebno da se transformiše u nama i oko nas i uzdigne na viši nivo postojanja. Dan u kojem smo se sreli sa kundalini jogom je dan novog početka i novog života. Života koji će da se iskaže u svom punom sjaju kroz naše misli, riječi, pokrete, dodire i poglede. Spoznaćemo koje su to naše istinske želje, želje naše duše, one zbog kojih se osjećamo radosno i mirno, u skladu sa sobom, sa našom istinskom prirodom. Najčešće, ostvarenje svih tih želja će dolaziti iz neočekivanih izvora, sa najrazličitijih strana. Nemoguće će postati moguće, jer je kundalini joga svemoćna i beskrajna u svom opsegu djelovanja.

Svi naši talenti, darovi i spososobnosti sa kojima smo rođeni, a koji su usljed različitih dugogodišnjih trauma, strahova i loših iskustava duboko potisnuti u skrivene kutke naše psihe, konačno će dobiti priliku da isplivaju na površinu i da svojim kvalitetima oboje naš život novim bojama. Bojama radosti i ljubavi, jer oni su nam i darovani zbog toga. Da se kroz njih razvijamo i zajedno sa njima kroz njihovu kreaciju radujemo. Širenje svjesnosti koja se neprekidno dešava kroz praktikovanje kundalini joge jasno nam pokazuje da su cilj i smisao našeg življenja na zemlji, ljubav, radost i mir. Sve više osjećamo svoje istinske potrebe i na adekvatan i prihvatljiv način za nas i za sve oko nas ih ispunjavamo. Iz ljubavi prema sebi, darujući sebe sebi radosno. Kroz svaku krizu i izazov prolazimo lakše i izlazimo kao pobjednici. Na brz, lak i siguran način učimo sve lekcije koje su nam neophodne za duhovni rast i razvoj.

Ne sumnjamo u sebe kao nekad, ne govorimo sebi da nešto ne možemo, ne znamo ili ne smijemo već hrabro i odvažno ostvarujemo sve što želimo postići. Nova energija sa kojom zračimo privlači ka nama nove ljude i nove prilike za napredak i ostvarenje svega željenog. Um je velikim dijelom oslobođen od nepotrebnih misli, u službi nama, nošen snagom naše duše. Tijelo je vitalnije, zdravije i snažnije. Nova životna energija struji našim venama. Osmijeh je sve prisutniji na našim licima, oči više svjetlosti zrače, riječi su blage i šire dobrotu. Rađamo se novi mi. Cijeli Univerzum se raduje tome i svom svojom ljubavlju nas podržava, da stvorimo od svog života jedan mali Univerzum koji je čista radost naše duše.

Živite u ljubavi, radosti i miru i širite svjetlost svuda oko sebe!

S ljubavlju,

Gorjana

Banjaluka.com

Broj pregleda: 5637

Autor

Slika Gorjana Malešević

Gorjana Malešević (Satya Kirin Kaur) je prvi sertifikovani učitelj Kundalini joge (Kundalini Research Institute, USA) u Bosni i Hercegovini. Njeno kundalini putovanje je počelo 2015. godine na Beogradskom joga festivalu kada se prvi put upoznala sa Kundalini jogom bivajući odmah privučena njenom snagom i energijom. Završila je KRI Teacher Training u Rishikeshu, u Indiji sa učesnicima iz 26 zemalja svijeta kod jedne od najvećih učitelja Gurmukh Kaur Khalse (Golden Bridge Yoga, Los Angeles) koja je podučavala kundalini jogu mnoge slavne ličnosti iz svijeta Holivuda poput Madone. Sindi Kreford, Al Paćina, Red Hot Chili Pepers, a mnogi od njih su i danas aktivni članovi njene škole. Pored Gurmukh, učiteljski trening su vodili i njen suprug Gurushabad i još nekoliko učitelja iz Amerike.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/blog/kundalini-joga-mocni-biser-transformacije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])