Uručeno 57 sportskih stipendija

Objavljeno: 10. 5. 2013 u 14:17h

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović uručila je danas sportske stipendije za 57 sportista u ukupnom iznosu oko 100.000 KM.

sport

Stipendije je dobilo 40 perspektivnih sportista, 10 sportista sa invaliditetom i sedam potencijalnih olimpijskih kandidata iz Srpske.

Tešanovićeva je rekla novinarima da mjesečne stipendije za perspektivne i sportiste sa invaliditetom iznose 130 KM, a za olimpijske kandidate 200 KM.

“Resorno ministarstvo, bez obzira na umanjenje budžeta za 30 odsto, nastoji da održi kontinuitet u ovome što je i do sada radilo, ali ovaj put u manjem obimu. Bila bih sretna da je ovaj broj daleko veći i da je veći iznos stipendija”, naglasila je Tešanovićeva.

Ona je čestitala dobitnicima stipendija i navela da su dobitnici isti kao i prošle godine, što znači da su napredovali u svom radu.

Džudistkinja iz Berkovića Aleksandra Samardžić rekla je novinarima da joj ova stipendija pomaže, ne toliko finansijski, koliko kao priznanje, jer se vidi da se njen trud i rad isplatio.

Samardžićeva je, između ostalog, osvojila drugo mjesto na kadetskom prvenstvu Evrope, peto mjesto na juniorskom prvenstvu Evrope, te bronzanu medalje na Evropskom džudo kupu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/uruceno-57-sportskih-stipendija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])