Pod zastavom Srpske u ring

Objavljeno: 30. 5. 2013 u 10:51h

Profesionalna bokserska organizacija Republike Srpske – “PRO BOX RS” postala je punopravan član Evropske bokserske unije (EBU), a samim i Svjetske bokserske asocijacije čiji su članovi i čuveni: IBF, WBC, WBA, WBO i IBO. Promocija i predstavljanje biće u subotu 1. juna na kongresu EBU u Beču.

bokseri

Ovo je izjavio predsjednik “PRO BOX RS” Zdravko Milojević.

Prema njegovim riječima, to je istorijski iskorak za sport u Republici Srpskoj.

– Na ovaj način naši bokseri će biti priznati u svijetu, boksovaće pod zastavom Republike Srpske, biće izvođena naša himna, imaće profi-licence, menadžere a moći ćemo da organizujemo profesionalne bokserske revije u RS i bilo gdje u svijetu. Planiramo i izgradnju kampa za boksere po ugledu na najjače svjetske bokserske zemlje, gdje bismo obučavali takmičare. Sve sam dogovorio sa predsjednikom EBU Bobom Lodžisom i generalnim sekretarom Enocom Jakoponi. U Beču ćemo da izložimo program rada i da praktično ozvaničimo prijem – rekao je Milojević.

On je dodao da je veliku pomoć u ostvarenju ovog cilja imao od Branka Milenkovića iz Kruševca, koji sada živi i radi u Johanesburgu, a koji je jedan od najjačih bokserskih promotera u svijetu.

– Veliku zahvalnost dugujemo Milenkoviću, koji nam je pomogao da budemo priznati u svijetu i koji je već dugo lobirao za nas da budemo primljeni. Već dugo radimo na ovome. U osnivanje “PRO BOX RS” uključili su se vlasnik kompanije Ekvator Đorđe Davidović koji je i potpredsjednik “PRO BOX RS”, Ognjen Milojević, naš vrsni bokser Goran Delić… Postavili smo sve na zdrave temelje i to je rezultiralo našim priznanjem – kazao je Milojević.

Milojević je iskusni bokserski radnik i već 22 godine je bokserski sudija. Više od decenije je bio predsjednik Udruženja bokserskih sudija Republike Srpske, a 12 godina dijeli pravdu na profesionalnim ringovima..

– Mi smo jednostavno morali da osnujemo profesionalnu boksersku asocijaciju RS jer smo došli u situaciju da zbog ignorantskog odnosa asocijacije iz Sarajeva prema nama ne možemo naprijed. Želimo saradnju, sarađujemo sa svim asocijacijama iz regiona, a prije svega onom iz FBiH. Samo saradnjom na obostrano zadovoljstvo možemo doći do boljih rezultata – zaključuje Milojević, koji će 6. juna suditi meč naturalizovanog Nijemca Feliksa Šturma (Adnan Ćatić) i Crnogorca Predraga Radoševića, koji se u Dortmundu bore za prvog izazivača svjetskog šampiona.

Najbolji profesionalni bokser RS Goran Delić izjavio je da je osnivanje “PRO BOX RS” jedna od najvažnijih stvari u njegovoj karijeri.

– Sada konačno mogu da nastupam pod zastavom Republike Srpske. Ranije sam bio ucjenjivan, nisam mogao da boksujem zbog licence koju su mi uskraćivali. Ovo što je Milojević uradio otprilike je isto kao kada bi Fudbalski savez RS primljen u FIFA. Našoj asocijaciji “PRO BOX RS” će se priključiti i profesionalni bokser Aleksandar Petković iz Njemačke sa još nekim takmičarima tako da ćemo imati dobru ekipu već na startu – kazao je Delić.

A da sve ne ostane samo na papiru ljudi iz “PRO BOX RS” su već preduzeli prve korake. Tako će u Minhenu 29. juna biti održana prva bokserska revija u organizaciji profesionalne bokserske asocijacije Srpske.

Kličko

Predsjednik “PRO BOX RS” Zdravko Milojević dobio je obećanje najboljeg svjetskog boksera Vladimira Klička da će doći u posjetu Banjaluci.

– Kličko je podržao prijem naše organizacije u EBU i obećao mi je da će nas posjetiti. To će biti svakako veliki spektakl za naš grad i republiku – rekao je Milojević.

 Izvor: Glas/Danijel Radujković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/pod-zastavom-srpske-u-ring/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])