Bolji rezultati banjalučkih odbojkaša za bolji tretman

Objavljeno: 2. 4. 2014 u 08:25h

Odbojkaši Borca m:tel i odbojkašice BL Voleja ostvarili su veliki uspjeh osvajanjem titula prvaka u Republici Srpskoj i plasmanom u Premijerligu BiH sa minimalnim finansijskim sredstvima i zato a u narednoj sezoni očekuju veću podršku gradskih i republičkih vlasti.

odbojka

Izjavio je to juče na konferenciji za novinare predsjednik Gradskog odbojkaškog saveza Banjaluka Zoran Ješić.

“Odbojkaški klubovi u Banjaluci treba da imaju istovjetan status sa drugim gradskim ekipama iz elitnog ranga jer su to rezultatima zaslužili. To znači da imaju plaćene kotizacije, korišćenje dvorane, ljekarske preglede…”, rekao je Ješić.

On je napomenuo da su četiri kluba iz Banjaluke, Borac, BL Volej, Inova i Vuk, kao i Gradskom odbojkaškom savezu iz gradskog budžeta pripalo samo 14.000 maraka, a dodatnih 14 dobili su poslije plasmana u Premijer ligu.

Trener BL Voleja Draško Madžar vjeruje da je dobra atmosfera u ekipi glavni “krivac” za sve uspjehe ovog kluba.

“To je nešto što niko ne može da nam oduzme. Postojeću ekipu planiramo da pojačamo sa dvije ili tri igračice i vjerujemo da možemo da se nosimo sa svima u eliti”, rekao je Madžar.

Slična situacija je i u Borcu, kojem za ciljeve u eliti nedostaje nekoliko iskusnih igrača.

“Plan nam je da uđemo među prvih pet ekipa. Za to će nam biti potrebna minimalno tri igrača koja su igrali u Premijer ligi ili inostranstvu. Ne vjerujem da će biti problema sa pronalaženjem takvih, pošto nam se gotovo svakodnevno javljaju momci zainteresovani da igraju za naš klub. Pitanje je samo koliki ćemo budžet imati”, rekao je trener Borca Saša Rendić.

Planski rad

Sekretar Gradskog odbojkaškog saveza Duško Ovuka smatra da bez obzira na to što odbojka u Banjaluci nema tradiciju kao rukomet da je planski rad donio rezultat.

“U Banjaluci postoje 54 ekipe osnovnih i srednjih škola koje se bave odbojkom. Borac i BL Volej imaju dobru bazu i to je jedan od faktora uspjeha”, rekao je Ovuka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/bolji-rezultati-banjaluckih-odbojkasa-za-bolji-tretman/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])