“Bijeli zečevi” pobijedili “Partizan”

Objavljeno: 25. 3. 2014 u 08:16h

U utakmici Prve lige Srbije banjalučki RLK “Bijeli zečevi” pobijedili su u nedjelju Partizan rezultatom 22:20 na stadionu sportskog centra “Inge” u Beogradu.

White Rabbits (2)

Zečevi su do svoje prve istorijske pobjede u Prvoj ligi došli u zadnjim sekundama utakmice.

U prvih 20 minuta igre Partizan je poveo 12:00. Nakon toga Zečevi preko talonera Davida Stanišića postižu esej i uz pretvaranje Nikole Đurđevića smanjuju na 12:06. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 12:12.

Drugih 40 minuta protiče u lošoj igri Zečeva, koji prave previše tehničkih grešaka, što Partizan opet koristi i postiže esej. Zečevi su brzo uzvratili i preko Elvisa Martića dolaze do novog izjednačenja.

Pet minuta pred kraj utakmice Partizan dolazi do nove prednosti. Na minut do kraja igrači Partizana dolaze do lopte, koju samo trebaju sačuvati i upisati nove bodove, međutim, igrač Partizana minutu prije kraja utakmice dobija crveni karton. To su iskoristili Zečevi i u samoj završnici izjednačavaju, a zatim i šutiraju za pobjedu.

Osnivač i kapiten ragbi kluba “Bijeli zečevi” Sreten Zec je za Banjaluka.com rekao:

“Iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre i svaka utakmica je sve bolja što se tiče organizacije igre. Sada smo pokazali u odlučujućim momentima psihološku stabilnost i jačinu igranja na tako visokom novou. Pobijedili smo, u posljednjim sekundama smo izjednačili i imali smo gol za pretvaranje koje je naš igrač Nikola pogodio i donio nam pobjedu”.

Sljedeću utakmicu “Bijeli zečevi” će odigrati u subotu protiv RLK “Crvena Zvezda” na stadionu “Krajina” u Banjaluci.

“Spremni smo za sljedeću utakmicu. Dočekujemo “Zvezdu” sa kojom je krenula čitava ova priča, jer naša prva utakmica koju smo odigrali bila je prije dvije godine i gost nam je bila upravo “Crvena Zvezda”. Tako da se nakon dvije godine ponovo srećemo. Mi smo prešli dug put od grupe ljudi koja je krenula da trenira. Za nepune dvije godine došli smo do Prve lige”, rekao je Zec.

Dragana Dušanić/Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/bijeli-zecevi-pobijedili-partizan/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])