BiH šahisti na EP-u za mlade u Pragu

Objavljeno: 27. 8. 2012 u 11:27h

Mladi BiH šahisti od od 17 do 25. avgusta učestvovali su na Evropskom prvenstvu za mlade u Pragu gdje su sakupili 31 poen iz 96 partija, što je znatno bolji rezultat u poređenju s prošlogodišnjim takmičenjem u Albeni, Bugarska.

Sedmo mjesto međunarodnog majstora Denisa Kadrića, u grupi do 18 godina, najviši je domet BiH šaha na ovom EP-u. On je zabilježio pet pobjeda, tri remija i jedan poraz.

1 173 mladih igrača iz 46 zemalja učestovalo je na ovogodišnjem prvenstvu, a najuspješniji su bili Rusi koji su kući odnijeli 10 medalja. Igrači su na raspolaganju imali po 90 minuta za 40 poteza i dodatnih 30 minuta do kraja partije, te bonus od 30 sekundi za svaki povučeni potez.

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke imala je čak tri predstavnika u Pragu. Drugi put na evropskoj smotri pojavila se Tijana Babić, koja je, uz nešto slabiju igru, osvojila pola poena više u odnosu na Albenu 2011. Premijerno su nastupili Bojan Maksimović i Nemanja Vuksan.

„Značaj takmičenja nije impresionirao Bojana; sakupio je 4 poena, ali je prema prikazanoj igri mogao i više. Nemanja je, u najmlađoj grupi, imao samo 2 poena. Ipak, propustio je da u 3 partije ‘pojede’ centralne pješake, čime bi njihov ishod vjerovatno bio drugačiji“, kazao je Branko Tomić, predsjednik Škole šaha “Skakač”.

Branko Tomić je takođe naveo da prostora za poboljšanje ova tri člana sigurno ima, te da će to biti predmet rada u budućem periodu.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/bih-sahisti-na-ep-u-za-mlade-u-pragu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])