Biciklistički krem na startu

Objavljeno: 8. 4. 2013 u 11:04h

Veliki dio svjetske biciklističke elite učestvovaće na međunarodnoj trci Banjaluka – Beograd koja se održava od 19. do 21. aprila.

biciklisticka-trka

Ovo je potvrdio direktor trke Vladimir Kuvalja.

– Ugostićemo 30 timova sa 180 takmičara iz 23 zemlje. Pored poznatih ekipa koje godinama dolaze na trku Banjaluka – Beograd, zahtjev za učešće poslali su biciklisti iz Danske, Australije, Švedske i Norveške – kazao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Prema njegovim riječima, ovakva zainteresovanost velikih timova i zemalja nije iznenadila samo organizatora, već i Svjetsku biciklističku federaciju (UCI), koja je ove godine odlučila da pošalje i inspektora za doping.

– Ovakav korak UCI-ja govori o prisutnosti još velikih zemalja u svijetu biciklizma te da je trka dosegla vrh u svojoj kategoriji sa koeficijentom 1,2. Ona je odmah iza onih najvažnijih Tur de Fransa, Điro d’ Italije – dodao je Kuvalja.

Direktor trke ističe da će za organizaciju trke biti potrebno i više ljudstva nego ranije.

– Angažovanje još osoblja i obezbjeđenja na trci stvara nam veliki posao, ali i zadovoljstvo – kaže Kuvalja.

Na čelu Organizacionog odbora ovogodišnje trke je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Banjaluka Radenko Đurica.

– Veoma nam je drago što je predsjednik OO Radenko Đurica uvidio važnost ove manifestacije za grad Banjaluku i cijelu Republiku Srpsku, ali i njeno povezivanje sa Srbijom. Pokazao je zainteresovanost i veliku volju da pomogne. Vjerujem da će trka proći na vrhunskom nivou – jasan je Kuvalja.

Na kraju, Kuvalja je još dodao da su vlade Republike Srpske i Republike Srbije i ove godine stale uz ovu manifestacije, te da će svojom podrškom omogućiti održavanje trke Banjaluka – Beograd.

– Veoma važna je i gostoljubivost gradova kroz koje prolazi trka, a to su: Banjaluka, Prnjavor, Derventa, Šamac, Brčko, Bijeljina i Beograd, jer bez nje ova biciklistička smotra ne bi doživjela svoje sedmo izdanje – zaključio je Kuvalja.

Etape

Prvog dana manifestacije, 19. aprila, voziće se kriterijumska trka posvećena 22. aprilu, Danu oslobođenja grada Banjaluke, i to njenim ulicama. Biciklisti će pred sobom imati 30 krugova dužine 1,5 kilometara. Ova trka ustanovljena je još 1957. godine i do danas nije prekidana.

Drugog dana trke Banjaluka – Beograd voziće se prva etapa od Banjaluke do Brčkog. Start druge etape je 21. aprila iz Bijeljine, a cilj je u Beogradu. Ukupna dužina staze je oko 410 kilometara.

Izvor: Glas/Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/biciklisticki-krem-na-startu/||claudebot