Zbornik „Poetika, stilistika i lingvistika Ćopićevog pripovijedanja“

Objavljeno: 1. 10. 2012 u 10:20h

U izdanju NUB RS i Instituta za slavistiku univerziteta „Karl-Franc“ u Gracu, početkom septembra iz štampe je izašao zbornik „Poetika, stilistika i lingvistika Ćopićevog pripovijedanja“.

U okviru međunarodnog projekta “Lirski, humoristički i satirički svijet Branka Ćopića”, Narodna i univezitetska biblioteka Republike Srpske učestvovala je na drugom simpozijumu posvećenom djelu Branka Ćopića pod nazivom „Lyrische Welterfahrung in den Werken von Branko Ćopić / Lirski doživljaj svijeta u Ćopićevim djelima“.

Simpozijum je održan 7. i 8. septembra 2012. na Institutu za slavistiku univerziteta „Karl-Franc“ u Gracu. Tom prilikom promovisan je zbornik sa prošlogodišnjeg simpozijuma pod nazivom „Poetika, stilistika i lingvistika Ćopićevog pripovijedanja“.

Biblioteka se predstavila i izložbom panoa sa brojnim dokumenatarnim, fotografskim i likovnim sadržajima na kojima su prikazani neki od najvažnijih momenata Ćopićevog života i stvaralaštva, te izborom najznačajnijih Ćopićevih djela koja se nalaze u fondu Narodne i univerzitetske biblioteke. Autori izložbe su Ratka Marić i Borislav Stančević.

Na dvodnevnom simpozijumu učestvovao je i niz naučnih i kulturnih radnika koji su prezentovali svoje referate o različitim aspektima književnog djela Branka Ćopića. Zajednički cilj projekta je istraživanje Ćopićevog stvaralaštva sa raznih aspekata. Projekat je od izuzetnog značaja, kako za slavistiku (posebno na njemačkom govornom području), tako i za biblioteku, književnost, kulturu i za nauku uopšte.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/zbornik-poetika-stilistika-i-lingvistika-copicevog-pripovijedanja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])