Zadužbina Petar Kočić promoviše prvu knjigu na svijetu u 2013.

Objavljeno: 27. 12. 2012 u 14:57h

Već trinaestu godinu “Zadužbina Petar Kočić Banjaluka – Beograd” objavljuje prvu knjigu na svijetu u nastupajućoj godini i promovisaće je tačno u ponoć, 31. decembra, ispred spomenika Petru Kočiću u Banjaluci.

Iz Zadužbine navode da su po tome već prepoznatljivi, ne samo u Banjaluci, “nego i u svijetu”.

U 2013. godini prva knjiga na svijetu je roman “Veštica”, autora Venka Andonovskog, uglednog makedonskog književnika.

Knjiga će biti promovisana u okviru tradicionalne manifestacije “Književna staza Djeda Mraza”, koja započinje sutra u 11 sati, ispred “Zadužbine Petar Kočić” u Banjaluci, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, odakle će “književnom stazom Djeda Mraza pedesetak Djeda Mrazeva – oldtajmerima, traktorima i pješke – sa knjigama u rukama krenuti prema spomeniku Petru Kočiću”.

Prvi primjerak “prve knjige na svijetu” u 2013. godini biće uručen gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću ispred spomenika Petru Kočiću. Knjigu će uručiti književnik Nikola Vukolić, direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine.

Takođe, prvu knjigu na svijetu u 2013. godini na spomenik Petru Kočiću položiće ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović.

Kao i do sada, predstavnici Zadužbine će tradicionalno, 31. decembra, tačno u 24 sata, na ulasku u Novu godinu ispred spomenika Petru Kočiću promovisati ovu knjigu, a “Djeda Mrazovi” će dijeliti besplatne primjerke građanima.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.