“Na Drini ćuprija” najprodavanija knjiga u RS u 2012. godini

Objavljeno: 25. 12. 2012 u 16:06h

Najprodavanije izdanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u 17 knjižara širom Republike Srpske u ovoj godini bio je roman “Na Drini ćuprija” nobelovca Ive Andrića.

U saopštenju Zavoda za udžbenike navodi se da je roman “Na Drini ćuprija” u izdanju Zavoda dostupan u tvrdom i mekom povezu, kao i na engleskom jeziku.

Iz Zavoda napominju da je zbirka poezije “Poj slavuja” Rada Radovića zauzela drugo mjesto, a njenom rezultatu najviše su doprinijele promocije koje su održane u Foči i Bijeljini.

Treće mjesto pripalo je Njegoševom “Gorskom vijencu”, a upravo u ovoj godini Zavod za udžbenike je objavio drugo izdanje ovog značajnog djela.

Odlične ilustracije, tvrdi povez i popularna cijena zaslužni su da se na listi najprodavanijih nađu klasici za sva vremena – bajke Hansa Kristijana Andersona i braće Grim, navodi se u saopštenju.

Izdanje Zavoda koje je nagrađeno na banjalučkom sajmu knjiga, antologija srpske poezije za djecu i mlade u BiH “Lepo slovo”, nalazi se na petom mjestu, što je takođe odličan rezultat s obzirom na to da je u prodaji svega tri mjeseca.

U oblasti stručne literature u 2012. godini najprodavanije je djelo “Neki modeli instrumenata za planiranje i (samo)vrednovanje rada u školi” autora Rada R. Lalovića, a zatim slijede dva djela prof. dr Spasenije Ćeranić – “Normalni razvoj ličnosti i patološka uplitanja” i “Klinička procjena ličnosti i sposobnosti”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/na-drini-cuprija-najprodavanija-knjiga-u-rs-u-2012-godini/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])