Poreski savjetnik – novo zanimanje!

Objavljeno: 16. 5. 2018 u 09:16h

U organizaciji firme REC d.o.o. počinje program edukacije koju realizuju predavači/eksperti iz oblasti poreskog zakonodavstva i poreske administracije.

Donošenjem Pravilnika o polaganju za zvanje poreskog savjetnika („Službeni glasnik RS“, broj 15/18) utvrđeni su uslovi za sticanje zvanja poreski savjetnik, kao i postupak sprovođenja ispita za sticanje zvanja poreski savjetnik.

Budite prvi među stručnjacima koji znaju sve o propisima i procedurama poreskih obveznika, savjetnik menadžerima i vlasnicima kompanija iz svih poslovnih oblasti, bogatiji za znanje neophodno za razvoj privrede i ekonomije na putu približavanja ka Evropskoj uniji i svjetskim tržištima.

Cilj edukacije: Polaznicima osigurati profesionalnu i stručnu pomoć u pripremi ispita kroz predavanja iz oblasti definisanih Programom za polaganje ispita za sticanje zvanja poreski savjetnik, kao i sticanje novih i proširivanje postojećeg znanja za kvalitetnu, ispravnu i pouzdanu primjenu poreskih propisa.

Edukacija je namijenjena: Finansijskim direktorima, knjigovođama, računovođama, poreskim stručnjacima i svima onima koji u svom radu imaju dodir sa porezima i poreskim sistemom, kao i onima koji žele da se specijalizuju za zanimanje poreskog savjetnika.

Program za polaganje ispita za sticanje zvanja poreski savjetnik

I MODUL – Upravni postupak, poreski postupak i upravni spor
(Opšti upravni postupak i način funkcionisanja uprave, Upravni spor, Poreski postupak kod Poreske uprave Republike Srpske i Poreski postupak sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH)

II MODUL – Osnove poreskog sistema i poreske politike Republike Srpske i BiH
(Poreski sistem Republike Srpske i BiH, Porez na dodatu vrijednost, carine i akcize, Porez na dobit i porez na dohodak, Porez na nepokretnosti i drugu imovinu, Doprinosi, Oporezivanje igara na sreću, Ostala neporeska davanja)

III MODUL – Osnove računovodstva i revizije
(Propisi u oblasti računovodstva i revizije Republike Srpske i BiH, Okvir za finansijsko izvještavanje, Međunarodni standardi finansijskog izvještavanja, Međunarodni računovodstveni standardi)

IV MODUL – Propisi koji se odnose na status i obavljanje djelatnosti poslovnih subjekata u Republici Srpskoj
(Privredno pravo, Propisi kojima se uređuje oblast samostalnih djelatnosti, Registracija poslovnih subjekata, Stečaj i likvidacija, Obligacioni odnosi, Propisi iz oblasti radnih odnosa)

V MODUL – Javne finansije i finansijsko pravo
(Propisi u oblasti obaveznog socijalnog osiguranja, Propisi u oblasti finansijskog poslovanja i unutrašnjeg platnog prometa, Propisi u oblasti budžetskog sistema)

Tokom trajanja edukacije, imaćete priliku da poslušate vrsne predavače, koji imaju višegodišnje radno iskustvo u ovim oblastima:

  • Slobodanka Popović, Ministarstvo finansija Republike Srpske – Modul II i Modul V
  • Sara Savanović, Komisija za HoV – Modul IV i Modul V
  • Miroslav Brkić, Ministarstvo finansija Republike Srpske – Modul III i Modul II
  • Saša Rajković, Ministarstvo finansija Republike Srpske – Modul I
  • Dr. Jozo Piljić, Modul II
  • Dejan Rakić, advokat, Modul I.

Tri dana, koliko je predviđeno da traje edukacija, su optimalni za kvalitetno iskorištavanje Vašeg vremena, koje ćete nadomjestiti maksimalnim iskorištavanjem stečenih znanja i informacija za efikasne rezultate u kasnijem poslovanju:

  • 24.05.2018.: Uvodno predavanje, Modul I, Modul III
  • 25.05.2018.: Modul II
  • 26.05.2018: Modul IV i Modul V

Cijena

Cijena edukacije je jedinstvena i iznosi 150 KM po modulu. Cijena 5 modula iznosi 675 KM (s uključenim popustom od 10%). U cijenu edukacije je uključen i porez na dodanu vrijednost – PDV od 17%

Cijena edukacije pokriva troškove edukacije, materijal za pisanje i printane edukacijske materijale.

Mjesto edukacije: Hotel „Bosna“, Banjaluka

Uplate

Po dostavljenom prijavnom obrascu dostavljamo Vam predračun sa instrukcijom za uplatu. Plaćanje kotizacije za edukaciju se vrši najkasnije dan prije početka ciklusa edukacije.

Prijave i informacije

Prijavni obrazac možete preuzeti na ovom linku.

Tel/Fax: 033/408-778, 033/ 408-779 ili 033/214 582
e-mail: rec@rec.ba

Napomena

Edukacija će se održati u najavljenom periodu ukoliko se prijavi dovoljan broj kandidata (minimalno 30).

Broj pregleda: 3212

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.