Plivači 22. aprila u Španiji brusili formu

Objavljeno: 26. 3. 2014 u 09:07h

Plivači “22. aprila” iz Banjaluke Branka Vranješ, Mihajlo Čeprkalo i Ilijan Malčić, boravili su tri nedjelje na pripremama u Španiji gdje su brusili formu za iskušenja koja ih očekuju takom ove sezone.

plivači

Pod stručnim nadzorom trenera Gorana Grahovca velike nade srpskog plivanja su u sportskom centru Sijera Nevada na velikoj nadmorskoj visini skupljali snagu i podizali nivo forme.

“Dosta nam znači boravak u Španiji. Poslije bazičnih priprema koje smo uradili u Banjaluci, otišli smo u Sijera Nevadu. Imali smo fenomenalne uslove za rad i nadam se da će naši plivači biti najbolji kada to bude najpotrebnije. Na raspolaganju nam je bilo sve što treba za vrhunski trening: fitnes salu, teretanu, ledene kade… Mnogo će im značiti što su trenirali na planini na velikoj nadmorskoj visini. Povratkom u Banjaluku ponovo smo u fazi aklimatizacije. To je taj neki proces koji moramo odraditi” kazao je Grahovac.

On je dodao da sa svojim pulenima tempiraju formu za najvažnija takmičenja ove sezone. Malčića očekuje Balkansko juniorsko prvenstvo u Grčkoj 26. i 27. juna a Čeprkala Komen kup u Izraelu za kadete koji će biti u junu.

“Njih dvojica i Vranješova boriće se za “A” norme koje će im omogućiti učešće na Olimpijskim igrama za mlade koje su na programu u junu u Kini. Sva takmičenja će nam dobro doći da podižemo formu pred najvažnije smotre ove sezone. Htio bih da dodam da su njima ove pripreme bile prve u karijerama. Članovi nekoliko reprezentacije koje su bile sa u Španiji nama idu tri puta godišnje na takve pripreme, tako da i mi moramo težiti tome” zaključio je Grahovac.

Zimsko prvenstvo

Plivače “22. aprila” već narednog vikenda očekuju iskušenja na Zimskom prvenstvu BiH koje će se održati u Sarajevu. Trener Goran Grahovac je istakao da se će već na ovom takmičenju vidjeti koliko su dobro radili u Španiji.

“Uskoro nam predstoji prvenstvo BiH gdje ćemo moći vidjeti šta smo napravili. To će nam biti prvo takmičenje gdje ćemo moći vidjeti efekte priprema, mada ono najbolje očekujem nešto kasnije na najbitnijim takmičenjima ove godine” kazao je Grahovac.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/plivaci-22-aprila-u-spaniji-brusili-formu/||claudebot