Smailagić: Sebi smo najveći protivnici

Objavljeno: 22. 2. 2024 u 16:12h

 Počinje rasplet u rukometnoj ligi BiH.

Borac će u derbiju kola da ugosti Gračanicu (18.30 časova). Biće to duel drugo i trećeplasirane ekipe u prvenstvu i ujedno prvi meč Banjalučana na domaćem parketu u proljećnom dijelu sezone. 

Nakon poraza u Trebinju trener Irfan Smailagić ističe da njegova ekipa nije bila prava , ali da to ne umanjuje trijumf Leotara.

“U prvenstvu BiH na domaćem parketu mi uvijek moramo da idemo na pobjedu. Rekao sam to davno i to je i dalje tako. U Trebinju nismo bili pravi , niti fizički ni mentalno i time ne umanjujem trijumf rivala. Pokazali su da su zasluženo godinama u vrhu i zašto su igrali Evropu. Najveći protivnici smo sami sebi. Onog momenta kad prihvatimo neke stvari i kad ono što radimo na treninzima uspijemo na pokažemo na parketu onda se nijednog protivnika ne trebamo bojati . To je proces koji traje”, istakao je Smailagić.

Gračanica je u posljedna četiri meča neporažena protiv Borca a u 10 posljednjih međusobnih duela je poražena samo dva puta.

“Razmišljam samo o realnom vremenu. Ne gledam tradiciju već samo svoju ekipu i naredni meč. Sigurno je da su oni kvalitetna ekipa , sa jako dobrom kompozicijom i dugo su na okupu. Ali ako mi budemo pravi onda možemo da se nadamo pobedi”, dodao je Smailagić koji je istakao da ga kolega na klupi Gračanice Damir Doborac, inače pomoćnik u reprezentaciji, ne može iznenaditi.

“Mene mogu iznenaditi samo moji igrači”, rekao je Smailagić

Rukometaši Borca jedva čekaju meč.

“Jako dobro smo radili protekle sedmice. U Trebinju nismo bili pravi i želimo da se pokažemo sad protiv Gračanice. Imamo derbije koji lome sezone i nadamo se najboljem. Ako ono što smo radili na treninzima pokažemo na parketu onda se nadam pobjedi”, istakao je Arsenije Bubić.

“Veoma važan meč za nas. Pravi derbi ekipa iz vrha ali želimo da budemo bolji i da se iskupimo za poraz u prošlom kolu. Želimo da se nastavimo boriti za titulu a za to je nam je potrebna pobjeda”, rekao je Nikša Petrović.

Rekordan broj škola

Rukometni klub Borac svake godine organizuje takmičenje banjalučkih osnovnih škola. Ove godine će šesti i sedmi razredi imati ligu koja počinje u martu a prijavljen je rekordan broj od 18 škola. 

Javile su se i škole iz Čelinca i Trna a takmičenje će biti u dvoranama Borik i Centar. U takmičenju će da učestvuje preko 300 takmičara. U septembru je planirana nova liga starijih godišta.

Izvor/Foto: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/smailagic-sebi-smo-najveci-protivnici/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])