Borac pružio dostojan otpor favoritu (Foto)

Objavljeno: 12. 3. 2014 u 11:08h

Rukometaši Borca m:tel u okviru 18. kola SEHA – Gasprom Južni tok lige poraženi su od ekipe Vardara rezultatom 20-26 (6-15).

Borac

Banjalučani su dobro otvorili utakmicu i u 9. minutu imali prednost od 3-2, a četiri minuta kasnije gosti iz Makedonije su prvi put poveli 4-3, da bi na odmor otišli sa ubjedljivom prednošću od devet golova razlike 15-6.

Iako su bili vidno umori od nedavnog duela sa Tatranom, domaći su u nastavku zaigrali mnogo bolje. Tako su u nekoliko navrata uspijevali da smanje prednost Skopljanaca na minus četiri (14-18, 15-19 i 16-20), ali nisu imali dovoljno snage da naprave nešto više osim časnog poraza od šest golova razlike. Kod Borca najeefikasniji su bili Stefan Janković sa sedam pogodaka, a jedan manje je dao Nemanja Bezbradica. Ovom prilikom treba spomenuti mladog Marka Ćeranića strijelca dva gola kao i golmana Dejana Dakića koji je branio posljednjih pet minuta u kojima je sakupio dvije odbrane od čega jedan sedmerac. Svi oni su na kraju meča nagrađeni dugotrajnim aplauzom od ljubitelja rukometa kojih je u “Boriku” bilo gotovo 1 500.

“Teška utakmica protiv Tatrana prije nekoliko dana ostavila je posljedice po moj tim koji već neko vrijeme ne trenira. Bilo je želje što je najvažnije. Uvođenjem u igru mladih igrača se pokazalo da Borac ima potencijal što me posebno raduje. Ovaj klub je oduvijek gajio mlade talente što je jako bitno. Čestitke Vardaru na zasluženom plasiranju u Final Four”, izjavio je Ivan Čop.

“Vardar je jedna od najkvalitenijih ekipa SEHA lige što su i večeras dokazali. Borili smo se koliko smo mogli uprkos svim problemima koje imamo. Drago mi je što nas publika podržava iz utakmice u utakmicu i želim da im se zahvalim na tome. Mi već sada razmišljamo o utakmici sa Vojvodinom koja takođe neće biti laka. Prije svega nam je potreban odmor”, dodao je Stefan Janković.

“Prvi dio utakmice smo odigrali solidno što se odrazilo i na rezultat. Drugo dio meča nismo igrali onako kako smo zamislili. Mi smo u Banja Luku došli po bodove. Najbitnije je da smo ostavarili svoj cilj i plasirali se u Final Four”, rekao je pomoćni trener Vardara Aleksandar Carčev.

“Opustili smo se u drugom dijelu meča što su domaćini maksimalno iskoristili i smanjili zaostatak. Večeras je Borac pokazao veliku borbenost na terenu. Uvijek je zadovoljstvo igrati u Banjaluci jer ovdašnja publika iskreno voli rukomet. Trebali su nam ovi bodovi i sada razmišljamo kako da se domognemo prvog mjesta”, izjavio je rukometaš Vardara Filip Lazarov.

Najefikasniji u redovima “crveno-plavih” bio je Janković sa 7 golova, dok je kod Vardara Dibirov postigao 9 pogodaka.

U posljednjoj utakmicu ove sezone rukometaši Borca m:tel gostuju kod Vojvodine u Novom Sadu. Utakmica se igra u utorak 18. marta od 19:30 časova.

Borac m:tel 20 (6)

Vardar 26 (15)

DVORANA: “Borik”. Gledalaca: 1500. Sudije: Mrvica, Jurinović (CRO). Sedmerci: Borac m:tel 3 (3), Vardar 4 (1). Isključenja: Borac m:tel 2, Vardar 0 minuta.

Borac m:tel: Dakić (2 odbrane, 1 sedmerac), Janković 7 (2), Tešić, Krstajić, Mikić 2 (1), Nježić 1, Haseljić (1 odbrana), Bezbradica 6, Rađenović 1, Obradović 1, Ćelić, Šešić, Ćeranić 2, Blažević (5 odbrana), Trkulja, Nikolić. Trener: Ivan Čop.

Vardar: Stoilov, Kozlina, Pribak 5 (1), Toskić 1, Raković 3, Milić, Petrić, Daskaloski (1 odbrana), Karačić 2, Dušebajev 1, Abutović, Lazarov 1, Angelov (16 odbrana), Dibirov 9, Brumen 2, Chipurin 3. Trener: Raul Gonzalez.

Izvor: rkborac.rs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-pruzio-dostojan-otpor-favoritu-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])