Rezultati 9. kola Premijer lige BiH i Lige RS

Objavljeno: 5. 11. 2012 u 11:53h

Deveto kolo Premijer lige BIH, nije donijelo ništa novo na tabeli. Pobjede favorita uglavnom su došle kao već očekivane. Vikend su otvorilli igrači Borca i Kozare u meču koji je imao veliki sentimentali značaj za pojedince.

Naravno riječ je o tome da je Đorđe Paptar prvi put nakon 13 godina provedenih u KK Borac igrao protiv svog bivšeg tima, a sada u dresu Kozare. Utakmicu je lakše nego očekivano dobila ekipa Kozare sa 1 : 7, a čast Borca osvojenim bodom je sačuvao iskusni Jovica Boltić koji je imao najbolji rezultat meča i kola sa 628 oborenih čunjeva, dok je Paštar protiv svog bivšeg tima oborio 599 čunjeva.

Ada Nova Banka je konačno “zapela” i osvojila neke bodove i fenjer prepustila ekipi Zrinskog. Domaći su dobili sa 7 : 1, a treba napomenuti da su imali i solidnu ukupnu cifru od 3442 oborena čunja što malo koja ekipa može da nadmaši u Banjaluci. Peković Boris je bio najbolji akter meča sa 604 oborena čunja.

U jednoj solidnoj predstavi u Sarajevu, Željezničar je dobio Međugorje sa 6 : 2, a popularni Izo je imao najbolji rezultat meča sa 611 oborenih čunjeva. Rudar Kakanj je zahvaljujući fenomenalnoj igri Bešić Muamera dobio Hercegovac sa 5 : 3.

Maglaj je počišćen od strane Slobode sa visokih 1 : 7. Banjalučka kolonija u ekipi Slobode je odigrala fenomenalno što je prouzrokovalo i dobar zbirni rezultat od 3441 čunj.

Ekipa Knin Revite je bila slobodna ovo kolo.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/rezultati-9-kola-premijer-lige-bih-i-lige-rs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])