Pobjednik Milan Vukić

Objavljeno: 18. 9. 2012 u 10:17h

Velemajstor Milan Vukić pobjednik je Turnira šampiona kojim je počelo obilježavanje 20 godina postojanja Šahovskog saveza Republike Srpske.

Banjalučanin je osvojio 8,5 poena iz deset partija i pripala mu je novčana nagrada od 500 maraka. Drugi je velemajstor Dalibor Stojanović sa 8 (400 maraka), a treći FIDE majstor Vlado Narančić sa 5,5 poena (300 maraka). Sa istim brojem bodova četvrtu poziciju zauzeo je internacionalni majstor Zoran Runić, kome je pripalo 200 maraka. Peti je internacionalni majstor Milenko Šibarević sa 1,5 poenom (150 maraka), dok je šesti FIDE majstor Borislav Praštalo sa jednim poenom (100 maraka).

Na ovoj smotri nastupili su svi dosadašnji šampioni Republike Srpske osim Miodraga R. Savića, koji zbog poslovnih obaveza nije mogao da dođe na smotru koja je odigrana u Izložbenom salonu Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci. Igrao se dvokružni Berger, a učesnike je pozdravio predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske Pantelija Dakić. Smotru je otvorio predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović.

Bila je ovo prva u nizu manifestacija povodom dvije decenije postojanja ŠS RS, a završnica će biti u decembru, kada će biti održana svečana sjednica.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/pobjednik-milan-vukic/||claudebot