Mladi borci očarali umijećem i borbenošću

Objavljeno: 1. 10. 2012 u 12:22h

U organizaciji Karate kluba Šesnaesta u subotu je održan deveti Karate kup “Banjaluka 2012” na kojem je učestvovalo 268 takmičara iz Srbije i BiH.

Najviše uspjeha imali su karatisti Šesnaeste, koji su u generalnom plasmanu imali 113 bodova, a drugo mjesto pripalo je Šotokanu iz Banjaluke (83), dok je trećeplasirani Igman iz Istočnog Sarajeva sa 66 bodova.

Izuzetno smo zadovoljni organizacijom turnira i prikazanim umijećem mladih takmičara. Najbitnije je da je sve prošlo bez ijedne povrede, da su naši gosti prezadovoljni napustili Banjaluku i da su najavili svoj dolazak i iduće godine, kada organizujemo jubilarno deseto takmičenje. Potrudićemo se da bude najjače do sada i da okupimo karatiste bar iz desetak evropskih zemalja – rekao je trener Šesnaeste Sanjin Šakić.

Za najboljeg takmičara u muškoj konkurenciji proglašen je Dalibor Tomić iz Šotokana, koji je osvojio pet zlatnih medalja, a najbolja takmičarka je njegova klupska koleginica Milica Jukanović, koja je osvojila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Pehar za najmasovniji klub pripao je takođe Šotokanu iz Banjaluke.

Takmičenje je otvorio pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Goran Raca.

Ministarstvo je ove godine podržalo organizaciju ovog takmičenja, a razlog je vrlo jednostavan, jer je veliko bogatstvo vidjeti preko 250 djece na jednom mjestu. Svi oni žele da osvoje medalju, neki su to uspjeli, neki ne, ali će uspjeti na idućem turniru. Bitno je da su izabrali sport kao način života, a mi smo tu da im pomognemo – rekao je Raca.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/mladi-borci-ocarali-umijecem-i-borbenoscu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])