Ivan Lenđer: “Banjaluka zalet za Berlin”

Objavljeno: 7. 3. 2014 u 16:12h

Srpski plivač Ivan Lenđer za nove izazove se priprema u Banjaluci, a najvažnije takmičenje na kojem će nastupiti je Evropsko prvenstvo.

ivan

Reprezentativac Srbije i plivač zrenjaninskog Proletera, u gradu na Vrbasu ima odlične uslove za rad, ali i mnogo prijatelja, uključujući i članove PK Olimp, na koje uvijek može da računa. Posljednjih dana trenira sa Nikolom Trajkovićem i Leonardom Pošom, takođe, reprezentativcima Srbije.

“Došli smo zbog 50-metarskog bazena i uvijek dobrih domaćina. Izlaze nam maksimalno u susret. Tu je fenomenalan bazen, teretana, smještaj, zaista imam sve uslove za kvalitetne pripreme. U Srbiji imamo 50-metarske bazene, ali nisu dobri kao Gradski olimpijski bazen u Banjaluci i puno mi znači što sam ovdje. Odnos između klubova je na visokom drugarskom nivou, tako da smo se lako dogovorili za pripreme”, rekao je Lenđer.

Aktuelni evropski juniorski rekorder na 100 metara delfin nakon uspješne juniorske karijere, gdje je osvajao zlatne medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima, sa dobrim rezultatima je nastavio kao senior. Osvajač je zlatnih medalja na Mediteranskim igrama, trećeplasirani sa EP-a…

“Spremam se za EP, koje će biti održano sredinom avgusta u Berlinu. Cilj mi je da otplivam brže nego 2013. na SP u Barseloni, odnosno brže od 51,90 sekundi. To vrijeme je dovoljno za finale, ali vjerovatno i za borbu za medalje. Meni je primarni cilj da otplivam što bolji rezultat”, istakao je Lenđer.

Konkurencija u plivanju je sve jača i teško je osvojiti medalju na velikim takmičenjima.

“Pojavljuju se novi plivači i sve više nas ima s rezultatima od 51,50 do 52 sekunde na 100 metara delfin, u tih 50 stotinki ima puno plivača, i mnogo znači psihološki faktor kada se prođe u finale. Teško je doći do medalje, posebno u sprint disciplinama u kojima odlučuju stotinke. Treniram, radim za to i nadam se najboljem”, rekao je reprezentativac Srbije.

Iako ima samo 23 godina, Lenđer razmišlja o kraju karijere.

“Namjeravam sigurno da plivam do 2016. do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a za poslije ću vidjeti. Ne garantujem da ću nastaviti karijeru, a ako nastavim to će biti rasterećeno i neću se toliko fokusirati na rezultate. Ali, završavam Fakultet za sport i namjeravam da nastavim karijeru kao trener plivanja. Bitno mi je da bude što manje povreda jer sam u godinama kada me naporni treninzi iscrpljuju i sve je na ivici povreda. Imam velikih problema sa leđima i ramenima. Svi gledaju na mene kao da sam mlad, ali iza sebe imam 16 godina plivanja, 2.000 kilometara godišnje preplivam i zamislite koliko puta tokom tih 2.000 km okrenem ruku. Veliki je to staž u sportu i postaje sve teže. Zato ne znam da li ću nastaviti karijeru nakon Rija”, istakao je Lenđer.

Prijatelji

Ivan Lenđer ističe da uživa u Banjaluci.

“Stekao sam prijatelje u Banjaluci. Banjaluka je fantastičan grad, ljudi su kao u Srbiji, imamo sličan mentalitet i prija mi da dođem ovdje. Dobri su uslovi za treniranje, ali uspijevam i da se opustim. Kad je bilo ljepše vrijeme išli smo i na rafting”, rekao je Lenđer.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/ivan-lender-banjaluka-zalet-za-berlin/||claudebot