Dalibor Petković: Spektakl na otvorenom

Objavljeno: 13. 9. 2012 u 08:29h

Polufinalne i finalne borbe na 11. međunarodnom bokserskog turniru “Radovan Bisić”, koje su na programu 21. i 22. septembra biće održane na Trgu Krajine.

Ovo je naglasio predsjednik Upravnog odbora Bokserskog kluba Slavija Dalibor Petković.

Ova smotra se održava u znak sjećanja na nekadašnju “prvu pesnicu” ovog sportskog kolektiva, koji je prerano sišao sa životne scene 1996. godine. Radovan Bisić je bio jedna od najvećih legendi kluba i ovim turnirom, koji se nalazi u kalendaru Evropske bokserske konfederacije (EUBC), na najbolji način pokazujemo da ga nikada nećemo zaboraviti – naglasio je Petković.

Kako su se Bokserski klub Slavija i njeni bokseri pripremali za ovogodišnju smotru?

– Ove godine obilježavamo i pola vijeka postojanja kluba tako da smo praktično od početka 2012. godine počeli sa pripremama i možemo da kažemo da je Slavija potpuno spremna za spektakl, i organizaciono i takmičarski. Naši bokseri od početka godine imali su od početka godine po petnaestak mečeva, u dobroj su formi i jedva čekaju da smotra počne.

Koliko će reprezentacija učestvovati na turniru?

– Nastup su već potvrdili bokseri iz Bugarske, Mađarske, Njemačke, Slovačke, Poljske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije i naravno Republike Srpske, odnosno BiH. To bi za dan-dva trebalo još da urade Francuska i Italija.

Prvi put turnir “Radovan Bisić” održaće se na otvorenom?

– I polufinalne i finalne borbe biće održane na Trgu Krajine i siguran sam da će to biti dodatni mamac za sve ljubitelje “plemenite vještine”. Vjerujem da će nas vrijeme poslužiti. Ipak, ukoliko bude padavina mečevi će se održati u novoj Univerzitetskoj dvorani Studentskog kampusa.

Ko je pomogao u organizaciji 11. međunarodnog bokserskog turnira “Radovan Bisić”?

– Kao i ranije uz nas su ponovo bili Administrativna služba grada Banjaluka, Kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, kao i brojni prijatelji i sponzori kluba. Zato sam siguran da će ovo biti prvorazredan bokserski događaj, koji će ostati dugo u sjećanju ljubitelja boksa.

Prvi turnir

Prvi Memorijal održan je 3.11.1997. godine u znak sjećanja na nekadašnjeg člana Slavije koji je preminuo godinu dana ranije. Za najboljeg boksera na prvoj smotri proglašen je Dejan Jovanović iz Srbije. Od 2006. godine uvršten u kalendar Evropske amaterske bokserske asocijacije (EABA).

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/dalibor-petkovic-spektakl-na-otvorenom/||claudebot