Velež odnio bod iz Banjaluke

Objavljeno: 16. 3. 2014 u 09:24h

Pred Borcem je bio težak zadatak, prekinuti domaći niz bez pobjede i zaustaviti Veležovu seriju bez poraza na gostujućim terenima. Bez Žižovića, Đajića i Predragovića, ali sa povratnikom Radulovićem u startnih 11 trener Jović se suprotstavio očekivanom formacijom gostima iz Mostara.

borac velez

Foto: fkborac.net

Prvi su zaprijetili gosti u 11. minuti preko Hebibovića, čiji je šut završio pored gola Avdukića. S obzirom na vjetar i tvrd teren i jedni i drugi su teško kontrolisali loptu, tako da je publika malo toga vidjela u prvih 25 minuta. Prvu pravu akciju izabranici Dragana Jovića su izveli u 27. minutu. Handžić je dugo vukao loptu, proigrao Žuržinova, čiji udarac Oštraković izbacuje u korner. Grahovac je ubacio iz ugla, a u kaznenom prostoru je oboren Grujić. Čuić je pokazao na 11 metara, a namjeru Grahovca je pročitao Oštraković tako da je ostalo 0:0.

Nedugo zatim vidjeli smo atraktivan pokušaj Kunića sa nekih 10-tak metara, ali je bio neprecizan. Nakon jednog presječenog napada Veleža otvorio se prostor za kontranapad, loptu je vukao Žuržinov a zatim uposlio Handžića, koji je isprobao svoj šut sa 20-tak metara, lopta je pogodila vanjsku stativu. Do kraja prvog poluvremena Radulović je stavio Oštrakovića na veliko iskušenje sjajnim udarcem sa vrha kaznenog prostora, međutim golman Veleža se još jednom istakao i ponio epitet junaka prvih 45 minuta.

Na otvaranju drugog poluvremena Subić je izveo korner, a Grujić šutira pored gola. Pravu bombu uputio je Handžić u 53. minuti, ali je odlično boksovao Oštraković. U sljedećem napadu Kunić je sve sam napravio, iz teške situacije je šutirao u okvir gola, ali lak je to bio plijen za gostujućeg čuvara mreže. Nizali su se napadi Borca, Subić je odlično prošao po lijevoj strani i centrirao, a Radulović kasni za pola koraka.

Od 57. minute Velež je igrao sa igračem manje jer je isključen Merzić poslije prekršaja nad Kunićem. Subić je izveo prekid, a Kunić glavom sa svega tri-četiri metra ne uspijeva ugurati loptu u mrežu. Na drugoj strani Hebibović prijeti iz kontranapada, ali njegov udarac zaustavlja Avdukić. Teško je opisati šta su sve promašili igrači Borca od 65. do 70. minute, Kuniću je iz neposredne blizine udarac odbranio Oštraković, a zatim Radulović šutira i pogađa Kunića na metar ispred gol linije. U 90. minuti Grujić šutira silovito, ali i metar-dva iznad prečke. Ostalo je 0:0 i tako je produžen Borčev niz od četiri domaće utakmice bez pobjede.

BORAC – VELEŽ 0:0

stadion: Gradski, gledalaca: 3000, sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad), žuti kartoni: Jevtić, Marković, Runić, Dragićević (Borac), Škaljić, Letić (Velež), crveni karton: Samir Merzić.

BORAC: Avdukić, Marković, Runić, Jevtić, Subić, Grahovac, Radulović (od 82. minute Si. Dujaković), Grujić, Žuržinov (od 79. minute Dragićević), Handžić, Kunić.

VELEŽ: Oštraković, Škaljić (od 46. minute Zvonić), Kodro, Zolj, Okić, Hebibović, Merzić, Blagojević (od 55. minute Hajdarović), Letić, Rašević (od 61. minute Kazazić), Maletić.

Izvor: fkborac.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/velez-odnio-bod-iz-banjaluke/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])