Sarajevo odnijelo bod iz Banjaluke (Foto)

Objavljeno: 30. 3. 2014 u 09:50h

U 24. kolu BH Telekom Premijer lige BiH fudbaleri Borca su ugostili ekipu Sarajeva. Trener Marinović je bio lišen usluga Runića i Markovića, a na njihovim pozicijama šansu su dobili Đajić i Siniša Dujaković.

Borac - Sarajevo

Foto: fkborac.net

Važnost meča je bila ogromna, Borcu je pobjeda bila prijeko potrebna za prekid negativnog niza na domaćem terenu, dok je Sarajevo u Banjaluku doputovalo sa namjerom da ostane neporaženo.

U prvih desetak minuta se igralo uglavnom na sredini terena, bez izrazitih prilika za gol. Tek u 18. minuti smo vidjeli prvi udarac prema golu, uputio ga je Handžić iz velike udaljenosti, ali nije bilo opasnosti po gol Delača. Dvije minute kasnije mnogo konkretniji je bio Grujić, čiji pokušaj je stavio na muke golmana Sarajeva. Još jednom su domaći zaprijetili poslije prekida. Žižović je ubacio loptu u kazneni prostor a Trivunović je u posljednjem trenutku intervenisao ispred Handžića i izbacio loptu u korner.

Najbolju šansu za domaće propušta Subić poslije solo prodora je šutirao zamalo pored lijeve stative Delačevog gola. Na drugoj strani prvi ozbiljniji napad Sarajeva i stopostotna šansa za Velkoskog koji pogađa stativu. U 43. minuti Jajalo je šutirao sa nekih 20 metara ravno u Avdukića.

Na početku drugog poluvremena trener gostiju Jarni je izvršio prvu izmjenu, umjesto neprimjetnog Dupovca u igru je ušao Kovačević. Lešinari su priredili vatromet na otvaranju drugih 45 minuta. Odlično izveden slobodan udarac Handžića koji je uputio pravu bombu pod prečku gola Delača, ali se golman Čelzija na pozajmici u Sarajevu istakao sjajnom paradom izbacivši loptu u korner.

Prava opsada gola Sarajeva je viđena u 64. minuti kada su Dujaković i Handžić propustili idealne prilike da dovedu svoj tim u vođstvo. U 79. minuti Grujić je poslije solo prodora Dujakovića šutirao sa nekih 12 metara lijevom nogom, ali je Puzigaća spriječio siguran pogodak. Jedinu šansu u drugom poluvremenu za goste propustio je Bilbija kada je uputio oštar, ali neprecizan udarac.

Do kraja su fudbaleri Borca napadali i imali inicijativu, ali mreže su mirovale i na kraju su akteri podijelili bodove. Borac je tako nastavio neuspješan niz na domaćem terenu jer ni u petom uzastopnom meču nije uspio zabilježiti trijumf.

BORAC – SARAJEVO 0:0

stadion: Gradski

gledalaca: 3500

sudija: Danijel Pajić (Bijeljina)

žuti kartoni: Grujić, Žižović, Si. Dujaković, Handžić (Borac), Puzigaća, Trivunović, Bilbija (Sarajevo)

BORAC: Avdukić, Si. Dujaković, Đajić, Jevtić, Subić, Grahovac, Radulović (od 83. minute Kunić), Grujić, Žižović, Predragović (od 80. minute Žuržinov), Handžić.

SARAJEVO: Delač, Stojčev (od 61. minute Bilbija), Jajalo, Velkoski, Todorović, Tatomirović, Purić (od 68. minute Vusljanin), Trivunović, Cimirot (od 46. minute Kovačević), Dupovac, Puzigaća.

Izvor: fkborac.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/sarajevo-odnijelo-bod-iz-banjaluke-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])