Premijerligaši iz RS duguju 98.342 KM

Objavljeno: 21. 3. 2014 u 14:47h

Ukoliko do 28. marta ne uplate dugovanja prema bivšim igračima u iznosu od 98.342 marke, mečeve 24. kola Premijer lige BiH neće moći da odigraju četiri kluba iz Republike Srpske, Borac, Leotar, Rudar Prijedor i Slavija.

borac

“Ako to ne učine do pomenutog datuma, na snagu će stupiti automatska suspenzija, koja će trajati dok prema igračima ne budu isplaćena dugovanja ili se ne dogovore sa njima o plaćanju u ratama. Nepostizanje dogovora automatski znači i nedobijanje finansijske licence, odnosno licence za izlazak na međunarodnu scenu”, naglasio je potpredsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH Goran Kosorić.

U najtežoj situaciji su Banjalučani koji za pet igrača moraju da uplate 52.775 maraka, a tužili su ih nekadašnji fudbaleri Vedran Kantar, Milan Stupar, Nikola Vasiljević, Mladen Lučić i Dalibor Kozić.

“Poznato je da se nalazimo u veoma teškoj finansijskoj situaciji i da u ovom trenutku nismo u mogućnosti da izmirimo pomenuti iznos. Pokušaćemo u narednim danima da razgovaramo sa potražiocima i da pokušamo da se dogovorimo o plaćanju u nekoliko rata. Biće žalosno ako ovaj problem ne riješimo i ponovo, kao i prošle godine, ostanemo bez licence za međunarodna takmičenja”, naglasio je član Radne grupe FK Borac Stanoje Štrbac.

Leotar, koji je praktično već u nižem rangu, četvorici igrača Nenadu Rajiću, Nikoli Grubješiću, Borku Novakoviću i Darku Dreču duguje 34.867 maraka.

“Zaista ne znam na koji način će biti riješeni dugovi prema bivšim fudbalerima i u ovom trenutku niko o tome ne razmišlja, ali ni o nekim drugim važnim stvarima. Leotar je u mnogo većim problemima, jer trenutno nema trenera, igrači ne treniraju, u subotu treba da putujemo u Vitez na utakmicu. Nažalost, poslije “istorijskog” sastanka sedam dana prije nastavka prvenstva ništa nije urađeno i Leotarovi problemi se iz dana u dan uvećavaju. Činjenica je da dugovi postoje, postoje pravosnažne presude, koje moraju biti ispoštovane. Na koji način ćemo ih riješiti, zaista ne znam i ne mogu o tome da govorim”, istakao je direktor stadiona “Police” Radislav Kundačina.

Rudar Prijedor Dušku Vraneševiću duguje 8.300 maraka.

“Dug prema njemu bio je 16.300, ali smo 8.000 maraka već platili. Vjerujem da ćemo i ostatak Vraneševićevih potraživanja do 28. marta uspjeti da izmirimo”, rekao je sportski direktor Prijedorčana Slavko Basara.

Najmanji dug ima Slavija, koja Lazaru Vidiću mora da plati 2.400 maraka.

“Iako baš nismo u sjajnoj finansijskoj situaciji, pokušaćemo da pomenuti iznos uplatimo Vidiću”, izjavio je direktor Slavije Zdravko Šavija.

Najteže Olimpiku

Osim četiri kluba iz Republike Srpske, na spisku dužnika su još tri premijerligaša. U najgorem položaju je Olimpik, koji mora do 28. marta da plati 64.547,50 maraka. Na osnovu naknade za treniranje Harisa Hajradinovića “vukovi” sa “Otoke” Željezničaru moraju da plate 56.697,50 maraka, a dužni su još i bivšim igračima Ognjenu Đelmiću (4.500) i Seadu Bučanu (3.350 maraka).

Željezničar bivšem golmanu i treneru čuvara mreže Adnanu Guši duguje 17.000, a Zvijezda Gradačac nekadašnjem igraču Iliji Ristaniću 6.960 maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/premijerligasi-iz-rs-duguju-98-342-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])