Akademija umjetnosti: Nagrađeni najbolji radovi

Objavljeno: 20. 6. 2014 u 09:09h

Godišnja izložba radova studenata banjalučke Akademije umjetnosti otvorena je u prostorijama ove institucije, a najbolji autori dobili su nagrade.

akademija umjetnosti

Postavka, koja se pred publikom našla u srijedu uveče, obuhvata oko 300 radova, a izložbu je otvorila prorektor za međunarodnu saradnju na banjalučkom Univerzitetu Valerija Šaula.

O nagradama je odlučivala Komisija Akademije umjetnosti, a priznanje iz oblasti grafike pripalo je Saši Tatiću. Nagrada za slikarstvo dodijeljena je Branimiru Maksimoviću, a za crtež Jeleni Vučić. Nikola Kekerović nagrađen je u oblasti intermedijalne umjetnosti, a Milica Čvokić za večernji akt. Prodavnica umjetničkog materijala “Art centar Jež” dodijelila je nagradu za grafiku Nikoli Kašteroviću, dok je Selma Selman dobila priznanje agencije “Akvarijus” za najbolji grafički dizajn. U oblasti fotografije nagrađena je Viktorija Banda, a priznanje je sponzorisala firma “Birokip”.

Dekan Akademije umjetnosti Luka Kecman kaže da mu je drago što 13. put na izložbi predstavljaju djela rađena tokom akademske godine.

“Ove nagrade su mali finansijski podsticaj, ali i način da izdvojimo najbolje studente. Drago mi je što ima i onih koji iz godine u godinu zablistaju”, rekao je Kecman.

Naglasio je da postavka obuhvata mnogo radova pa je Akademija proširila kapacitete izložbe na još dva objekta.

“U zgradi Filološkog fakulteta imamo galeriju “Đura Jakšić”, a radove iz intermedijalne umjetnosti izložili smo u zgradi koja će od jeseni biti preuređena za nastavu na smjerovima za grafički dizajn i animirani film i uopšte za studijski program likovne umjetnosti”, istakao je Kecman.

Student Pavle Ivanović, koji je izložio svoje djelo na ovoj izložbi, kaže da je veoma uzbuđen što je dio ove priče.

“Mnogo sam ponosan što je i moj akt rađen u okviru predmeta fotografija izložen i nadam se da ćemo poslije bezbrižnih studentskih dana uspjeti da se zaposlimo”, kazao je Ivanović.

Muzeji

Muzej savremene umjetnosti RS dodijelio je nagradu za najbolji rad na završnoj godini studija prvog ciklusa iz oblasti likovnih umjetnosti, a laureat je Mila Panić. Muzej Kozare iz Prijedora nagradio je Milicu Čvokić i Jelenu Ružojić iz oblasti grafike.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/akademija-umjetnosti-nagradeni-najbolji-radovi/||claudebot