Gradski tamburaški orkestar u Kranju

Objavljeno: 23. 2. 2013 u 13:17h

Gradski tamburaški orkestar Banjaluke održaće večeras koncert u Kranju, prenose agencije.

Gradski tamburaški orkestar

Banjalučki tamburaši će u Sloveniji biti gosti Srpskog kulturno-prosvjetnog društva “Sveti Sava” iz Kranja, koje skoro četvrt vijeka radi na očuvanju i njegovanju srpskog narodnog stvaralaštva.

– Društvo “Sveti Sava” pokušava da kroz rad nekoliko sekcija – od razvojne grupe za najmlađe članove, preko pripremnog, izvođačkog i veteranskog folklornog ansambla, pa do muške i ženske pjevačke grupe -otrgne od zaborava ono što je lijepo i dragocjeno i što se vijekovima stvaralo i čuvalo u srpskom narodu – rekao je predsjednik orkestra Spomenko Guzijan.

On je napomenuo da je koncert Gradskog tamburaškog orkestra u Kranju prilika da se slovenačkoj publici predstave kompozicije domaćih autora.

– Naš orkestar ovim koncertom nastavlja promociju domaćih autora na muzičkoj sceni u zemlji i inostranstvu, sa ciljem da se kroz tamburašku muziku publici predstave renomirani, ali i mladi domaći kompozitori – istakao je Guzijan.

Prema njegovim riječima, u Kranju će nastupiti čitava plejada banjalučkih muzičara, koji će izvesti kompozicije Mire Janjanina, Milana Smiljanića, Zlatana Mirića, kao i brojne tamburaške hitove i neke od najljepših ževergrinž melodija u obradi za tamburaški orkestar.

– Uz orkestar će nastupiti muzičari Ljuban Trbojević, Aleksandra Radović, Anja Milutinović, Kristina Ivanović, Zlatan Mirić, Lukijan Ivanović, te solista na klarinetu Neven Marinković – rekao je Guzijan.

On je naveo da nastup banjalučkih tamburaša predstavlja nastavak saradnje u oblasti kulture Kranja i Banjaluke, dodavši da će župan Kranja Mohor Bogotaj za članove Gradskog tamburaškog orkestra prirediti prigodan prijem tokom njihovog boravka u Kranju.

Gradski tamburaški orkestar nastupiće u Prešernovom pozorištu u Kranju pod dirigentskom palicom Jelene Jovanić.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/gradski-tamburaski-orkestar-u-kranju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])