Intelektualna prostitucija

Objavljeno: 5. 3. 2018 u 08:57h

Tradicionalno, ulogu predmeta prostitucije nosilo je žensko međunožje.
Dobro … dobro … i neka međuguzja, ali neću sad o tome.
Danas nju ima i svaki vid poželjnih fizičkih i mentalnih sposobnosti pogodnih za jednako dobar kurvarluk – iliti kupleraj vođen motom: Za dobru lovu biću sve što želiš!

S tim u vezi, nerijetko se na putu ka profesionalnom uspjehu mora ponuditi i spremnost na diskreciju u kurvanju još i sa sopstvenim mišljenjem, idejama, aspektima, znanjima, kvalitetima, ljudskošću, entuzijazmom i obrazom. Da ne kažem – sa sopstvenim “Ja”.

Ovo je toliko “prefinjen” vid prostitucije da uveliko prevazilazi sve njene ostale izvikane kategorije – i po prinosima i po diskreciji i po zastupljenosti, i time uvodi jedan potpuno novi socijalni fenomen – Intelektualnu prostituciju.

To je toliko zastupljen vid prostitucije da se ugnijezdio u svaki segment društva pa ga je nemoguće odvojiti od njegovog osnovnog karaktera.

U ovoj Sodomi i Gomori moguće je naći sve – od seksualnih normalnosti ( jebem ja tebe, jebeš ti mene, poduvam ti, poduvaš mi ) preko anomalija, parafilija i važnih joj mizofilija, pigofilija.. pa do životne impotencije gdje se vrhunci postižu jedino orgijaškim činovima sile i sadizma nad moralno neosakaćenim nesrećnicima koji su, jedino ukoliko danas išta pojedu, jedva malo svjesni da postoje.

Ohrabren opštom teorijom preživljavanja i onom čuvenom “kad sistem izda…pardon, godina”, prodavati svoju uslužnost postalo je i više nego normalno. Ako naučite to svoje preživljavanje naplatiti, vrlo je izvjesno da ćete uspjeti u životu. Vodeći se istom logikom, nije zgoreg odmah si odrediti tarifu vrijednu zlostavljanja sopstvenih uvjerenja i baciti se na posao izučavanja samoživosti, preseravanja, prodavanja magle, pričanja bajki, praznih obećanja i još praznijih osjećanja i u ime profesionalne prostitucije za svoju korist, a za tuđi psihosocijalni poremećaj, apetit, nesposobnost ili hendikep, napraviti dobar posao! Što da ne? Posebno ako se dobro plaća.

Ukoliko ste prepoznali neke od svojih sposobnosti u ovom opisu, a niste ih do sad bili svjesni, trk na tržište rada. Zalud upisujete postdiplomske studije, ovo je najvažnija sporedna stvar na svijetu koju možete naplatiti na prostorima naše republike i regiona, a kojoj vas neće naučiti na fakultetu i koja nikada neće stajati u opisu vašeg posla. Prosto, jer je ilegalna. I prosto, jer je prostitucija.

Predajte se ovoj nevidljivoj sili i dopustite da izvuče kurvu iz vas – jer, po prvoj pretpostavci, vi to zaista i jeste dok god se ne ispostavi suprotno. Ako imate trun ambicija i niti trun otpora podobni ste. Ako imate gro ambicija i deficit obraza, savršeni ste. Što ste gluplji, bolje će vam ići. A što ste veće govno lakše ćete ista gutati. Ako niste ništa od navedenog, vi ćete to sa svojom uređenom beskarakternosću i srebroljubljem postati onda kada shvatite da u ovom društvu nema mjesta za one koji misle svojom glavom. I srcem. Ako ipak to ne postanete, smatrajte se rijetkim izuzetkom. I budalom. Jer u svijetu zvanom “daj sve meni” vi ste stvarno neviđeni kreten.

Ovaj vid prostitucije sa svakim danom društvenog truljenja sve više jača, a svako bježanje iz tog svijeta, osim prihvatanja sopstvene propasti, nosi tek neprimjetan poraz jednoj silnoj i dominantnoj mašineriji koja podvaljena pod pojmovima intelekta, znanja i sposobnosti kurvanjski oponaša sve ono što su ove riječi u nekom drugom sistemu vrijednosti suštinski značile.

I na kraju da ne zaboravim – šovinistički glede, žene tu uvijek imaju adut više.

Tradicionalno – jednim omanjim trodimenzionalnim prostorom za koji su muškarci svih profila, eto, zainteresovani. Tako ona koja nije u stanju da se kurva svojom inteligencijom, uvijek može da se kurva ovim prostorom. Ili sa oboje. Što je, rekla bi mi intuicija, danas veoma čest slučaj. Toliko čest da ne mogu da se otmem utisku da u ovoj našoj razvratnoj komuni iza svake “uspješne” žene stoji još uspješniji ljubavnik ili dva. Ali bukvalno otpozadi, ako me razumijete.

Čast rijetkim izuzecima.

Autor

Slika Marina Dimitrić Ćato

Ćato, prezime koje je prihvatila. Čato je po objašnjenju iz riječnika bilježnik, pisar, notar. Nekada uzvišeno zanimanje – jer ćate su poznavale malo prava, malo matematike, lijepo su i pravilno pisali. Ponekad su znali i njemački, mađarski ili ruski. Prezime Dimitrić- genetski preuzete pedagoške norme. A Marina k'o Marina. Britka kao sablja, izgledom kao violina. Dovoljno moderna da izgleda zanosno,dovoljno tradicionalna da misli kritički. Kada sječe, ne bira vrstu drveta,ni porijeklo. Kada ćuti,najopasnija je-jer će tek tad nešto pripremano izaći. Sve u svemu, ne morate da je volite, ali teško ćete odoljeti da ono što napiše- ne pročitate.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

2 komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Intelektualna prostitucija

  1. SIMEUN

    DIVNO SI NAS NASLIKALA. AL JE SLIKA GROZNA. ORIGINALNA.
    MOŽDA I NISI BILA SASVIM BRITKA.
    KOLIKO SE DA PRIMJETITI NA SCENI JE I DUHOVNA PROSTITUCIJA.

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

  2. ŽIGA

    Mogu se složiti sa konstatacijama ALI dobrim dijelom mi smeta vulgarizam.
    Znam da VEČINA “voli” da koristi vulgarizam, “jer su tada veliki, u trendu, COOL itd” ali je to ipak primitivizam i nekultura?!?
    Mislim (?!?) da samo uz ispravno obrazovanje i kulturu ( kao širok pojam) i biološki možemo opstati.
    A intimnost-ljubav je “sveta dužnost, data od VIŠE PAMETI, KAO NAGRADA” da bi misterija života išla dalje. To što mi nismo svjesni JE NAŠ POJEDINAČNI (i grupni) PROBLEM a misterija života će ići dalje.
    Imati samo tijelo a ne biti u duhovnom-energetskom spoju je za jadne koji se “hrane” gledajući i tražeći POTVRDU kroz tuđe oći, te PRIČAMA zloupotrebljavaju urađeno ili “podatke-informacije” od drugih.
    A to može proizvesti samo zavist i/ili ljubomoru što je ipak bolest?! Meni ta bolest ne treba. Ono što ja uradim je moje i nije za JAVNOST-TRAČ.
    S poštovanjem pozdraqv.

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/blog/intelektualna-prostitucija/||claudebot