Pobjeda humanosti Srpske i Srbije

Objavljeno: 17. 6. 2014 u 11:42h

Rukometaši Republike Srpske izgubili su od selekcije Srbije u banjalučkoj dvorani “Borik” sa 34:44 (17:20), ali je važniji trijumf odnijela humanost jer će sav prihod od utakmice biti proslijeđen poplavljenim područjima.

Foto: MONDO/Goran Arbutina

U banjalučki hram sporta pred više od 1.500 gledalaca stigle su u ponedjeljak brojne rukometne legende kako bi uveličale ovu za mnoge istorijsku utakmicu, ali i kako bi dali svoj doprinos za ugrožene od poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Među njima i legendarni reprezentativac Jugoslavije Veselin Vujović, koji je u izjavi za Radio-televiziju Republike Srpske istakao da su veze srpskog naroda s obje strane Drine neraskidive.

“Srpska i Srbija imaju neraskidivu vezu, ali ne samo oni već i ostale komšije su pokazale veliku solidarnost poslije ovih katastrofalnih poplava. Posebno sam srećan i osjetio sam olakšanje što će se nastaviti održavanje tradicionalnog TV turnir šampiona u Doboju, koji je možda i najviše nastradao. Tamo sam bio čest gost i stekao sam mnogo prijatelja”, rekao je Vujović.

Iako “orlovi” nisu uspjeli da ostvare plasman na Svjetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru poslije loše partije u revanšu u češkom Brnu, “obraz” srpskog rukometa spasile su djevojke pod vođstvom Saše Boškovića, koje će igrati na narednom šampionatu Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.

“Sjajno se osjećam u ‘Boriku’ i srećan što sam ovdje u Banjaluci. Već osam godina odlično sarađujemo sa Srpskom ili onako kako je mi zovemo ‘Zapadnom Srbijom’ ne samo u ovakvom humanitarnom smislu već i sportskom. Vjerovatno će uskoro neka od djevojaka s ovih prostora obući dres Srbije. Uostalom i kapitenka ‘orlica’ Andrea Lekić i najbolja rukometašica svijeta je porijeklom iz Prnjavora”, rekao je Bošković.

Predsjednik Rukometnog saveza Srpske Zdravko Miličević potvrdio je da ima sjajnu saradnju sa RS Srbije i najavio održavanje turnira za “svesrpskog prvaka” u Banjaluci.

rukomet2

“Imamo sjajnu saradnju sa RS Srbije, što dokazuje i ovaj meč, koji je ne samo humanitarnog već i sportskog karaktera. Uskoro će u ‘Boriku’ biti održan turnir na kojem će učestvovati Vojvodina i Radnički iz Srbije i naši timovi Borac m:tel i Derventa za titulom ‘svesrpskog prvaka’. To je sve u cilju razvoja rukometa i što boljih veza između Srpske i Srbije”.

Pred početak utakmice u “Boriku” predstavljeni su šampioni iz ove sezone – u ženskoj konkurenciji je to ŽRK Mira iz Prijedora, a u muškoj je “duplu krunu” odbranio banjalučki Borac m:tel.

Srpsku je s klupe predvodio selektor Zoran Dokić, a na terenu su nastupili sljedeći igrači: Danijel Šarić, Mario Blažević, Bojan Ljubišić, Velibor Manjić, Goran Trkulja, Mladen Bojinović, Igor Mandić, Srđan Trivundža, Nikola Dokić, Spasoje Pekić, Nemanja Bezbradica, Stefan Janković, Branislav Obradović, Dejan Unčanin, Stanko Stanković, Mirko Mikić, Goran Daničić, Nikola Tešić i Slaven Marić.

Osim prihoda od prodatih ulaznica, koje su koštale pet KM, tokom direktnog prenosa utakmice na RTRS gledaoci su mogli da pozivom na brojeve 1458 i 1103 mogli da doniraju po jednu konvertibilnu marku za pomoć nastradalim u poplavama.

“Orlovi” skupili novac i opremu

Rukometaši Srbije iako razočarani zbog neuspjeha u baražu za plasman na Mundijal pokazali su gest vrijedan divljenja. Sakupili su između sebe novac za poplavljena područja, ali i donirali trenerke i lopte za selekciju Srpske.

Izvor: mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/pobjeda-humanosti-srpske-i-srbije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])