Zečevi jači od Gromova

Objavljeno: 15. 4. 2013 u 09:40h

U prvoj utakmici premijernog Ragbi prvenstva Republike Srpske Bijeli zečevi iz Banjaluke savladali su Nove gromove iz Novog Grada 60:0.

zecevi i gromovi

Ova utakmica ima istorijski značaj jer je njom otvoreno novo poglavlje u sportu Republike Srpske. Sada sportska porodica RS ima i ragbi šampionat!

Tokom meča bilo je primjetno da su Zečevi dominantni i da su se sa tajnama ove igre počeli upoznavati mnogo ranije od drugara iz Novog Grada. Bili su bolji u svim segmentima igre, postigli desetak eseja i pokazali da su spremni za iskušenja koja ih čekaju u nastavku sezone.

– Vrlo sam zadovoljan prikazanom igrom cijele ekipe. Pokazali smo da polako shvatamo poentu, nema više “divljanja” karakterističnog za prve mečeve u kojima smo nastupali i nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo. Gromovi su se borili koliko su mogli, a poručujem im da nastave sa žestokim radom da bi u sljedećem periodu dostigli naš nivo – rekao je osnivač i igrač Zečeva Sreten Zec.

On se osvrnuo i na početak takmičenja u Kupu i Drugoj ligi Srbije, koje Zečeve očekuje za petnaestak dana.

– Za dvije sedmice očekuje nas najveće iskušenje u zvaničnim utakmicama do sada, jer se u osmini finala Kupa Srbije sastajemo sa Starom Pazovom. To je ekipa koja je mnogo iskusnija od nas, ali daćemo sve od sebe da ih iznenadimo. Poslije toga, igramo meč drugog kola Druge lige protiv Radničkog iz Beograda. Treniramo od kraja januara i dobro smo se spremili za sve što nas očekuje, ali moramo biti svjesni da smo najneiskusniji u društvu sa kojim ćemo se boriti – rekao je Zec.

Prvenstvo

Šampionat Republike Srpske biće nastavljen utakmicom Rudar Stanari – Novi gromovi, kojoj još uvijek nije određen termin.

– Zbog naših obaveza u Kupu i prvenstvu Srbije kalendar takmičenja uskladićemo sa obavezama svih ekipa. Bitno je da smo počeli i da je sve više zainteresovanih momaka da se bave ovim sportom, a svi koji to žele mogu da stupe s nama u kontakt i da se pridruže klubovima – rekao je Zec.

Izvor: Glas/Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/zecevi-jaci-od-gromova/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])