Sajam sporta održan u parku Mladen Stojanović (FOTO)

Objavljeno: 10. 9. 2012 u 17:27h

Povodom 20 godina postojanja sporta RS, juče u parku Mladen Stojanović održan je „Sajam sporta“ u organizaciji Udruženja za savremenu edukaciju u sportu „E-SPO“ Banjaluka.

Sajam je sproveden u sklopu projekta „Sportom do znanja, zdravlja i zabave“, a realizovan je tako što je svaka prijavljena sportska organizacija imala svoj dio prostora u parku MS gdje je svoje aktivnosti i programe izložila građanima Banjaluke.

I rukometni savez Banjaluke učestvovao je na sajmu. Pioniri Borca, Vrbasa i Omladinca, ali i reprezentativci grada Banjaluke odigrali su revijalne utakmice kako bi čari rukometa predstavili mladim Banjalučanima.

“Ovo je izuzetno značajna manifestacija. Bitno je da se što veći broj ljudi uključi u sport. Jeste da preferiram rukomet, ali smatram da je izuzetno značajno da se što više djece počne baviti sportom. A ovo je jedan od načina da se toj djeci kaže u kom klubu i gdje mogu da to učine. Ova manifestacija Banjaluku predstavlja kao grad sporta”, kazao je Siniša Babić, sekretar Rukometnog saveza grada Banjaluke.

Članice nedavno osnovanog, sportskog udruženja „WinS – Women in sport“, su takođe izložile svoju ponudu sportova, od fitnesa, ženskog fudbala do mačevanja.

“Moramo istaći da je pokazana velika zainteresovanost prisutnih građana za ovakav vid prezentovanja rada sportskih udruženja, pa se sa naše strane sajam ocjenjuje kao pozitivan događaj i nešto što se u narednim godinama treba praktikovati i organizovati na još većem i kvalitetnijem nivou”, rekla je Željka Gajić, predsjednica udruženja.

Članica udruženja „WinS” i dugogodišnja instruktorka fitnesa, Indiana Pejić, smatra da su sportske manifestacije poput ove veoma bitne za grad Banjaluku.

“S obzirom na svoj 10-ogodišnji rad u fitnes industriji po čitavom svijetu, bilo mi je veliko zadovoljstvo podijeliti svoje iskustvo, znanje i svjetske novitete iz fitnesa sa našim sugrađanima. Svakako je zaista poseban doživljaj prisustvovati ovoj manifestaciji, koja je od velike važnosti ne samo za ,,WinS” i sve prezentere sportova koji su učestvovali, već za zdravlje, prosperitet, bolji život čitavog našeg grada.”

WinS je takođe iskoristio priliku da najavi programe samoodbrane za žene i promoviše zalaganje društva za veće uključivanje djece s posebnim potrebama u sport, a i unaprijeđenje prava i jednakosti u oblasti finasiranja ženskih i muških sportskih klubova.

“Sajam sporta” imao je za cilj da sportske aktivnosti predstavi kao veoma bitan dio svakodnevnog života, te da motiviše mlade Banjalučane da se bave fizičkim aktivnostima jer je to jedan od osnovnih uslova za zdrav razvoj djece.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/sajam-sporta-odrzan-u-parku-mladen-stojanovic/||claudebot