Nova sezona donijela novi rekord

Objavljeno: 26. 1. 2012 u 16:51h

Ksenija Kecman, atletičarka AK „Borac“, oborila je rekord BiH na 60 metara rezultatom 7,88 sekundi na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Zagreba u dvorani „Boćarski dom“.

Ksenija Kecman

Nakon veoma uspješne prošlogodišnje sezone u kojoj je oborila sve svoje lične rekorde, osvojila četiri zlatne medalje na državnom prvenstvu i prvo mjesto na mitingu u Vraždinu u trci na 200 metara, novu sezonu počinje na pravi način – obaranjem rekorda.

Državni rekord oborila je u kvalifikacijama za glavnu trku, a u finalnoj trci zauzela je peto mjesto rezultatom 7,89 sekundi.

„Pripreme za ovu sezonu su mi počele u oktobru i baš sam se pripremala da dobro istrčim i da oborim taj rekord”, rekla je Ksenija i dodala: „Mislim da je do sada konkurencija bila najjača, jer su skoro sve cure išle ispod osam sekundi, i to je veoma solidan rezultat. To je bilo jako dobro za mene ali i za ostale takmičarke, jer su ranije bili dosta lošiji rezultati. Bila sam pod pritiskom, niko nije očekivao ovakav rezultat, ali smo se moj otac i ja potajno nadali.”

Nastavak sezone donosi dosta takmičenja, naredno je očekuje u Novom Sadu na Otvorenom prvenstvu Srbije.

„U Novi Sad idem rasterećena jer sam oborila ovaj rekord, pa ću pokušati da ostvarim što bolji rezultat. Ne znam kakva će konkurencija biti ali se nadam su cure dobre kako bih ja bila još bolja.”

Ksenija kaže da je pred njom puno takmičenja. U Turskoj će biti organizovana „Balkanijada“. Ne zna još koje su norme, ali se nada da će učestovati. Poslije toga slijedi državno prvenstvo koje će biti održano u Zenici.

„Kada krene sezona na otvorenom očekujem da budem bolja, želim da istrčim rekord na 100 metara.“

Njene dicipline su na 100, 200 i 400 metara. Reprezentativka je BIH i prva sprinterka.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/nova-sezona-donijela-novi-rekord/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])