Mlada teniserka kreće u nove pobjede

Objavljeno: 17. 1. 2012 u 00:10h

Mlada Banjalučanka, Nikolina Jović, teniserka „Gemaksa“ iz Beograda, nakon sjajne prošlogodišnje sezone, u ovoj godini zacrtala je nove ciljeve. Prošle godine je zablistala na nekoliko prestižnih turnira, a najveći uspjeh zabilježila je sa reprezentacijom Srbije osvojivši ekipno Svjetsko prvenstvo u kategoriji do 14 godina.

Slavlje nakon osvajanja medalje

Reprezentativke Srbije, predvođene sjajnim mladim igračicama Ivanom Jorović i Nikolinom Jović, osvojile su titulu svjetskih prvakinja u ekipnoj konkurenciji i ostvarile ogroman uspjeh u juniorskom tenisu.

Na turniru koji se održao u češkom gradu Prostejovu, Jović je zabilježila četiri pobjede u singlovima i jedan poraz u finalu protiv Amerike dok je njena saigračica iz reprezentacije, Ivana Jorović, u svim singlovima bila uspješna.

U konkurenciji parova Srbija je u prva tri kola doživjela poraze. U polufinalu protiv Hrvatske upisana je pobjeda pošto su Hrvatice predale meč, a onda su u najvažnijem odlučujućem meču protiv Amerikanki, Nikolina Jović i Ivana Jorović zablistale na terenu i Srbiji donijele najsjajnije odličje.

Nikolina je zadovoljna dosadašnjim uspjehom sa repezentacijom. Ove godine brane titulu i kaže da će imati veoma težak zadatak.

“Oduvijek mi je bio san da igram za reprezentaciju Srbije, a uspjeh u Češkoj najveći je u mojoj dosadašnjoj karijeri. Mi smo svjetske prvakinje, znamo da će svi protiv nas biti veoma motivisani, međutim pokušaćemo odigrati najbolje što možemo”, izjavila je Nikolina.

Nikolina je napomenula da ih u narednoj sezoni napušta jedna od najuspješnijih reprezentativki.

“Ove godine igramo bez Ivane Jorović koja je prešla u stariju uzrasnu kategoriju, što će za nas svakako biti otežavajuća okolnost“, dodala je.

Osim takmičenja sa reprezentacijom, u novoj sezoni mlada Banjalučanka zaigraće i na turnirima u singlu koji su prve kategorije.

“Trenutno se spremam za turnir koji će se održati u francuskom gradu Tarabesu od 22. januara, zatim od 2. marta čeka me turnir u Parizu i tako dalje. Ovi turniri su prve kategorije i svaka pobjeda će biti veliki uspjeh, međutim mnogo će zavisiti od samog žrijeba, jer se radi o turnirima na kojima igraju najkvalitetnije igračice u Evropi, dakle konkurencija je zaista jaka”, rekla je Nikolina.

Ova mlada talentovana teniserka trenutno se nalazi na 8. mjestu ETA liste i od ove godine planira da zaigra i na ATF fjučers turnirama kategorije do 18 godina. Nagrada za uloženi trud je pokazatelj da je na dobrom putu ka uspješnoj karijeri, međutim svjesna je da mora još mnogo da radi kako bi se u potpunosti ostvarila u tenisu.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/mlada-tenserka-krece-u-nove-pobjede/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])