Božičić: Trka za Evropu se nastavlja

Objavljeno: 12. 4. 2012 u 11:53h

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su sinoć minimalnim rezultatom 1:0 u Mostaru od ekipe Zrinjskog u okviru 21 kola Premijer lige BiH.

Zrinjski - Borac

Zrinjski – Borac

Počatak utakmice donio je izjednačenu borbu na obje strane, domaći igrači su bili nešto konkretniji. Najbolju priliku za Mostarce imao je Lazar Marković u 13. minuti, ali je bio neprecizan. Pred kraj prvog poluvremena Banjalučani su pokušavali ugroziti gol protivnika, ubacio je Krunić, šutirao Radulović, Igor Melher bio je na visini zadatka. Prva minuta sudijske nadoknade na kraju će se ispostaviti i kao odlučujuća – slobodan udarac za Zrinjski šutirao je kapiten Damir Džidić, a siguran u šesnestercu bio je Elvis Bibić. U nastavku utakmice slična igra na obje strane. U 67. minuti domaći igrači ostali su sa 10 igrača jer je Kristijan Ivešić dobio drugi žuti, a zatim i crveni karton. Po isteku 90. minute rezultat je ostao nepromijenjen.

“Čestitam Zrinjskom na, mogu reći, zasluženoj pobjedi. Mi smo pokušali u drugom poluvremenu nešto da promijenimo u igri, ali, realno, na klupi nismo imali nijednog napadača koji bi mogao donijeti prevagu. Pokušali smo sa veznim igračima, ali to nije dalo rezultata. U narednom meču kojeg igramo sa Olimpicom moramo ići na pobjedu, kako bi i dalje ostali u utrci za Evropu”, rekao je trener Borca.

Trener Zrinjskog, Slaven Musa, rekao je da je ovo bila velika pobjeda za njih.

“Ambicije koje se zovu plasman u evropska takmičenja i dalje nam tinjaju na tihoj vatri. U drugom poluvremenu smo računali na umor igrača Borca, a mi smo uveli svježe igrače, Pehara i Jacksona. Malo nas je poremetio u planovima crveni karton Ivešića, ali mi smo svoj cilj na kraju ipak ispunili”, rekao je Musa.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/bozicic-trka-za-evropu-se-nastavlja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])