Pet trendova u uređenju kuće u 2018. godini

Objavljeno: 12. 1. 2018 u 18:58h

Sudeći prema aktivnostima korisnika Pinteresta i najpopularnijim fotografijama u kategoriji uređenja kuće, ovo su budući trendovi u dekorisanju životnog prostora koji će biti posebno popularni u narednoj kalendarskoj godini.

Donosimo vam pregled sljedećih trendova:

1. Zidna umjetnost

Goli zidovi su službeno izvan mode. Korisnici Pinteresta za dekoraciju zidova izabrali su popularne fotografije.

“Galerijski zid” jedan od najaktuelnijih trendova, baš ako i naljepnice koje se jednostavno mogu nalijepiti i odlijepiti, a ujedno i oživiti prostor. Broj “zidna umjetnost” pinova povećao se za čak 637 posto.

2. Biljke s uzorkom

Bljke koje je dobro držati u spavaćoj sobi mogu doprinijeti boljem snu, dok biljke sa zanimljivim uzorkom mogu pomoći da budete u trendu ove sezone. Razigrani uzorak na biljci novi je trend koji služi kao savršen dodatak u interijerima. Broj pinova s pojmom “biljke s uzorkom” porastao je za 533 posto.

3. Teraco podovi

Još jedan trend za kojim se interes povećao za 316 posto u ovoj godini je teraco pod koji je bio popularan 1970-ih. Riječ je o hladnoj i glatkoj površini koja se najčešće sastoji od komadića mramora ili stakla koji se postavljaju na svježu betonsku površinu. Nakon sušenja pod se brusi i na kraju se nanosi zaštitni sloj.

4. Upečatljivi plafoni

Plafoni će sve češće kreativan način da oživimo prostoriju uz pomoć zanimljivog odabira boje, tapete sa zanimljivim uzorkom ili teksturom. Na Pinterestu je zanimanje za takivim dekor detaljem interes porastao za 310 posto.

5. Spa kupatilo

Iako ne možemo u svakom trenutku pobjeći na Bahame, možemo bar sanjariti o kupatilu inspirisanom spa centrima u kojem se možemo opustiti i uživati. Interes za takvim kupatilima porastao je za 269 posto.

Izvor: Zadovoljna.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.