Održan koncert Branke Parlić

Objavljeno: 27. 10. 2012 u 11:41h

Istaknuta novosadska pijanistkinja Branka Parlić održala je koncert u Banjaluci.

Parlićeva je sinoć u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor izvela djela Erika Satija, Jeruna van Vina,Hauarda Skemptona, Grejema Fitkina i Filipa Glasa.

Branka Parlić bavi se muzikom francuskog kompozitora Satija od 1986. godine, kao i novom muzikom 20. i 21. vijeka – minimalizmom i postminimalizmom.

Parlićeva je diplomirala klavir na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, a usavršavala se na muzičkoj akademiji u Nici kod Pjera Sankana, profesora pariskog Konzervatorijuma.

Pijanistkinja je do sada nastupala u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji. Sloveniji, NJemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Austriji, i Švajcarskoj.

Učestvovala je na mnogim muzičkim festivalima, kao što su Zagrebačko bijenale, Grad teatar u Budvi, Skopsko ljeto, Bitoljski festival, Novosadske muzičke svečanosti, “Egzit”, “Ring Ring”, Remuzika u Prištini, Gandusijana u Rovinju, kao i na Filmskom festivalu u Motovunu.

Osim što aktivno nastupa, Branka Parlić je i organizator koncerata i pedagog – radi na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a od 2006. djeluje i kao umjetnički direktor koncertnog serijala posvećenog novoj muzici, pod nazivom “Nove uši za novu muziku”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/odrzan-koncert-branke-parlic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])