Novogodišnji koncert 14. januara

Objavljeno: 12. 1. 2013 u 12:04h

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije održaće novogodišnji koncert u ponedjeljak, 14. januara, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Uz dirigenta Banjalučke filharmonije Vanese Kremenović, dirigentska palica na novogodišnjem koncertu biće i u rukama Mikice Jevtić iz Simfonijskog orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Solista novogodišnjeg koncerta je Aleksandar – Saša Petrović, tenor Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada koji svojom bogatom karijerom, ali i uspješnim raznovrsnim žanrovskim repertoarom, promoviše solističku i opersku umjetnost na Balkanu, ali i u svijetu, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Koncert će nastupom uveličati Marija Šestić i Maja Manojlović-Dobrijević, te Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” i društvo “Veselin Masleša”.

Realizaciju novogodišnjeg koncerta podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Vlada, kabinet predsjednika Republike i grad Banjaluka.

Prvi koncert Banjalučke filharmonije održan je u maju 2010. godine, a orkestar je od tada ostvario značajne nastupe u zemlji, ali i inostranstvu.

Najavljeno je da će novogodišnjem koncertu, koji će početi u 12.00 časova, prisustvovati i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/novogodisnji-koncert-14-januara/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])