Gradski tamburaški orkestar pobjednik ovogodišnjeg festivala “Starčevačka tamburica”

Objavljeno: 13. 11. 2012 u 11:08h

Gradski tamburaški orkestar (GTO) Banjaluka pobjednik je 12. međunarodnog festivala tamburaških orkestara “Starčevačka tamburica”, koji je održan 10. novembra u Pančevu. Banjalučki tamburaši su bili najbolji u konkurenciji orkestara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i BiH. Drugo mjesto osvojio je orkestar “Ringišpil” iz Hrvatske, dok je treći bio orkestar “Vila” iz Novog Sada.

Prema riječima Slaviše Subotića, pod čijim rukovodstvom je GTO nastupio u Pančevu, pobjeda na “Starčevačkoj tamburici” predstavlja i priznanje školi tambure GTO, jer sastav orkestra koji je nastupio na ovom festivalu većinom čine polaznici ove škole. Uz Gradski tamburaški orkestar je, kao vokalni solista, nastupila i mlada Ivana Santrač.

Gradski tamburaški orkestar će već ove sedmice otvoriti svoja vrata za novu generaciju polaznika škole tambure, pružajući im priliku da – uz stručni rad – ovladaju tajnama ovog instrumenta. Škola tambure je namijenjena osnovcima, koji imaju želju i volju da sviraju ovaj instrument, bez obzira na prethodno muzičko iskustvo. Za sve polaznike su obezbijeđeni instrumenti i potrebna literatura.

Zainteresovani polaznici mogu da se jave u prostorije Gradskog tamburaškog orkestra, u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Boriku, svakim radnim danom od 19.00 do 21.00 sat, gdje će dobiti više informacija o terminima održavanja nastave.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/gradski-tamburaski-orkestar-pobjednik-ovogodisnjeg-festivala-starcevacka-tamburica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])