Godišnji koncert hora najava za veliki jubilej

Objavljeno: 12. 12. 2012 u 11:32h

Godišnji koncert Mješovitog hora Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” biće održan 21. decembra u 20 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.

SPD „Jedinstvo”

Tradicionalnom koncertu prethodiće retrospektivna izložba “Jedinstva”, koja će biti otvorena u utorak, 18. decembra, u crvenom salonu Banskog dvora.

U okviru postavke biće emitovana emisija i video-zapisi sa velike francuske turneje koju je hor realizovao u septembru 2012. godine – rekao je dirigent hora Nemanja Savić.

On je istakao da će se ovim godišnjim koncertom najaviti veliki jubilej, 120 godina od osnivanja društva, koji će hor “Jedinstvo” obilježiti sljedeće godine.

Kao solisti na godišnjem koncertu nastupiće soprani Karolina Mihajlović i Biljana Kerkez, bariton Lazar Radoja, pijanista Mladen Janković i Radiša Račić sa udaraljkama.

Banjalučka publika imaće priliku da uživa u bogatom programu koji će hor “Jedinstvo” izvesti.

Kompozicije Isaija Srbina, Pavela Česnokova, Stevana Mokranjca, kao i crnačka duhovna muzika samo su dio repertoara koji će “Jedinstvo” izvesti u koncertnoj sali Banskog dvora.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/godisnji-koncert-hora-za-veliki-jubilej/||claudebot