Borac m:tel: Novim stilom iznenaditi Vardar

Objavljeno: 5. 2. 2016 u 13:15h

Poslije mjesec i po pauze rukometaši Borca m:tel večeras od 20 časova nastaviće takmičenje u regionalnoj SEHA ligi, kada će u dvorani “Borik” dočekati jednu od najboljih ekipa Evrope, Vardar iz Skoplja.

Banjalučani nisu odigrali zvaničnu utakmicu od 19. decembra, ali su tokom zime vrijedno trenirali i pojačali ekipu. U redove Borca stigli su Ivan Dumenčić (srednji bek), Dominik Smojver (pivotmen), Dean Šešić (desni bek) i Milan Glumičić (desno krilo). Trener Boris Dvoršek zadovoljan je pojačanjima, ali i napretkom ekipe kroz treninge, te tri prijateljske utakmice sa Zagrebom (dvije) i Dubravama. Ipak, Borac će morati pokazati najbolju moguću igru kako bi parirao Vardaru, koji se nalazi na drugom mjestu na tabeli.

“Doveli smo igrače koji su nam trebali. Radili smo dobro cijeli mjesec i fizički smo jako dobro spremni. Već protiv Dubrava se vidjelo da smo bolji nego protiv Zagreba. Iskreno, tempirali smo formu za utakmice sa Nekseom i Vojvodinom na kraju mjeseca. Te mečeve moramo dobiti. Vardar i Meškov nas čekaju prije toga. Makedonci su apsolutni favorit, jedna su od boljih ekipa u Evropi, imaju puno dobrih igrača, kao i veliki budžet. Želimo da odigramo maksimalno borbeno kao protiv Tatrana, sa željom i htijenjem. Postavićemo se kao da idemo na pobjedu. Promijenili smo stil igre i želimo da se to vidi, želimo da bude brže, modernije i atraktivnije za publiku. Želimo da izgledamo drugačije nego jesenas”, kazao je Dvoršek.

On je dodao da se ekipa još navikava na novog srednjeg beka Dumenčića, ali je uvjeren da je Borac njegovim dovođenjem dobio dodatni kvalitet i brzinu. Takođe, istakao je da su dolaskom Smojvera dobili na širini i borbenosti u odbrani.

“Ove pripreme su bile jedne od boljih koje smo uradili. Ekipa je stvarno spremna i mislim da se možemo suprotstaviti Vardaru. Oni su skup velikih imena, ali dolaze umorni i tu vidimo šansu. Naredne dvije utakmice treba da iskoristimo kako bismo se igrali i spremili za Nekse i Vojvodinu, protiv kojih jurimo šest bodova”, istakao je lijevi bek Davorin Vujović.

Bez Nikolića, Mikića i Nježića?

U Borcu imaju problema sa povredama, pa će na meču sa Vardarom vjerovatno biti oslabljeni za Ratka Nikolića, koji je cijelu sedmicu imao virozu. Mirko Mikić ima stalnih problema sa leđima i koljenima i trener Boris Dvoršek će ga štedjeti za Ligu BiH. Miloš Nježić je dugo pauzirao i još nije u pravoj takmičarskoj formi, pa je pitanje koliko će igrati. Što se tiče Vardara, oni će igrati bez Igora Karačića, Arpada Šterbika, Stojančeta Stoilova i Dejana Manaskova. Posljednja dvojica su imali incident u Skoplju, a Stoilovu su nepoznati napadači nanijeli vidljive povrede.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-mtel-novim-stilom-iznenaditi-vardar/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])