Potvrđen termin prvog meča finala Kupa BiH: Zrinjski i Borac saznali kad igraju, revanš još “na čekanju”

Objavljeno: 30. 4. 2024 u 19:03h

Prvi meč na programu je u Mostaru, a revanš u Banjaluci.

Zrinjski i Borac igraće u ovogodišnjem finalu Kupa BiH, a žrijebom je odlučeno da “plemići” budu domaćini u prvom susretu.

Odmah je bilo poznato da će prvi susret biti odigran u Mostaru na stadionu “Pod Bijelim brijegom” 8. maja, a sada smo saznali i konačnu satnicu. Potvrđeno je da će Mostarci i Banjalučani na teren od 18 časova, dok još uvijek nije poznata satnica revanša. Drugi meč na programu je na banjalučkom Gradskom stadionu 15. maja.

Podsjetimo, na putu ka finalu “crveno-plavi” redom su eliminisali Radnik iz Hadžića (1:0), Zvijezdu 09 (2:0), Sarajevo (0:0, 3:0) i Široki Brijeg (3:1, 2:1), dok su branioci trofeja bili su bolji od zeničkog Čelika (6:0), Slavije iz Istočnog Sarajeva (3:0), Jedinstva iz Bihaća (1:0, 2:0) i dobojske Sloge Meridian (0:0, 3:0).

Zrinjski je do sada dva puta podizao pehar u Kupu BiH (2008. i 2023. godine), dok je najbolji u najmasovnijem takmičenju banjalučki tim bio samo jednom, i to 2010. godine.

Rekorderi sa po pet trofeja u bh. kupu su sarajevski rivali, Željezničar i Sarajevo.

Izvor: Mondo.ba / Foto: FK Borac

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/potvrdjen-termin-prvog-meca-finala-kupa-bih-zrinjski-i-borac-saznali-kad-igraju-revans-jos-na-cekanju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])