Rukometaši Borac M:tela: Iskupićemo se zbog lošije igre

Objavljeno: 20. 2. 2016 u 09:07h

Rukometaši Borac M:tela vjeruju da će odigrati bolje nego na prethodne dvije utakmice i da mogu do pobjede nad Vojvodinom u 17. kolu SEHA Gazprom lige.

Duel je na programu u subotu, u 18 časova, u banjalučkoj dvorani “Borik”.

“Cilj je pobjeda, što smo najavljivali od starta priprema za drugi dio sezone. Vojvodina je ekipa s kojom se može igrati, očekujem ravnopravnu bitku. Nadam se da će biti dobro ispunjena dvorana jer je to nama poticaj više da napravimo dobar rezultat. Već smo skenirali protivničku ekipu, trener Boris Dvoršek nam je ukazao na neke njihove prednosti i slabosti i njegove zamisli moramo provesti u djelo”, rekao je Ivan Dumenčić, rukometaš Borca, i dodao:

“Nadam se da ćemo da nastavimo s napadačkom igrom, kakva je bila u prethodne dvije utakmice protiv Vardara i Meškov Bresta, a u obrambenom dijelu moramo biti mnogo agresivniji. Moramo napraviti puno više prekida, s kojima ćemo omogućiti golmanima da skupe koju obranu više kako bismo njima olakšali posao”.

Golman banjalučkog tima Damir Efendić rekao je da su ekipe približnog kvaliteta, da je njegova ekipa spremna za utakmicu i da ima šansu za pobjedu. “Nadam se boljoj igri i ovo je prilika da se iskupimo za lošije prethodne igre”, izjavio je Efendić.

Takođe, prisjetio se prethodne utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu, koju je Borac izgubio rezultatom 29:37.

“Ta utakmica je bila jedna od lošijih ove sezone, ali tada se poklopilo dosta stvari. Igrali smo dosta utakmica, Kup EHF, SEHA ligu, dosta smo putovali, jednostavno nije nas krenulo, a Vojvodina je kvalitetna ekipa. Igrala je Ligu prvaka ove godine, tako da ih ne treba potcjenjivati”, istakao je golman Borca, dodajući da je i taj poraz velika motivacija.

Dolaskom novih igrača uoči nastavka sezone promijenila se i odbrana Borca, ali golman Efendić smatra da će ona biti sve bolja.

“Igramo dosta brže, stvaramo više prilika, ali i više griješimo i dešava se da protivnik dolazi u dosta prilika za kontru ili polukontru, ima puno zicera, što u nekim utakmicama ranije nije bio slučaj jer smo igrali jako dobru odbranu i onda, mi golmani, nismo toliko bili na streljani. Mislim da smo se već privikli na novi sistem igre, na novu odbranu i mislim da ćemo pokazati napredak u odnosu na prošle dvije utakmice koje su bile loše.

Svi u Borcu su spremni za meč, osim Mirka Mikića, čiji je nastup neizvjestan.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rukometasi-borac-mtela-iskupicemo-se-zbog-losije-igre/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])