Ragbi turnir u Banjaluci

Objavljeno: 2. 11. 2012 u 13:59h

Pored mnogobrojnih sportskih dešavanja  u kojima učestvuju sportisti iz Banjaluke, a koja su na rasporedu ovog vikenda, treba izdvojiti i turnir u ragbiju. Takmičenje  će se održati u subotu sa početkom u 11 časova na stadionu fudbalskog kluba Krajina.

Otvoreno prvenstvo Srpske u ragbiju okupiće šest ekipa. Pored domaćina učešće su uzeli Crvena zvezda, prošlogodišnji vicešampion Srbije, Podbara šampion Druge lige Srbije, Radnički i Stari grad iz Beograda, te New Townders iz Novog Grada.

Ekipa “White Rabbits” je među najmlađim učesnicima prvenstva, pa nas je zanimalo kakva su očekivanja u taboru domaće ekipe i šta je njihov prevashodni cilj na predstojećem turniru.

“Ako se uzme u obzir činjenica da većinu igračkog kadra čine studenti uz nekolicinu nas  iskusnijih igrača, naš osnovni cilj na turniru je da se prikažemo u što boljem svijetlu pred domaćom publikom i da mladi igrači steknu što više iskustva za naredne izazove koji ih očekuju u budućnosti. Mi ćemo ostaviti srce na terenu i siguran sam da rezultat neće izostati”,  istakao je Sreten Zec osnivač i trener ekipe “White Rabbits”.

Pored dobre igre koju namjeravaju prikazati, jedan od njihovih osnovnih ciljeva  jeste popularizacija ragbija na prostorima Republike Srpske, kako bi na taj način privukli što veći broj gledalaca.

“Nadamo se da će  turnir vremenom prerasti u tradiciju, a samim tim da će se i broj kvalitetnih ekipa povećavati sa svakim narednim turnirom”, dodao je Zec.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/ragbi-turnir-u-banjaluci/||claudebot