Osnovan novi ragbi klub u Banjaluci: Upis članova u toku (FOTO)

Objavljeno: 27. 1. 2014 u 22:10h

Novi banjalučki ragbi klub „Čelični veprovi“ osnovan je u novembru 2013. godine. Mladi ragbisti predvođeni trenerom Goranom Marjanovićem, imaju jasne ciljeve za svoj klub koji ih motivišu da aktivno treniraju i postižu što bolje rezultate.

Iz kluba “Čelični veprovi” pozivaju sve koji vole psihokontaktni sport da dođu po svoju dozu adrenalina.

Celicni-veprovi-1

“Počeo sam trenirati 1984. godine u ragbi klubu „Čelik“ u Zenici. Tu sam igrao grubu uniju, to je ragbi 15. Onda sam u toku rata izbjegao iz Zenice, ali ragbi nikada nisam napustio”, rekao je za Banjaluka.com Goran Marjanović, trener i osnivač ovog mladog ragbi kluba.

Igrao je i za prvi ragbi klub u Banjaluci „White rabbits“ čiji je osnivač Sreten Zec.

„Sreten Zec i ja smo došli na ideju da osnujemo još jedan ragbi klub u Banjaluci kako bismo proširili ligu ovog sporta pošto je u ekspanziji u Republici Srpskoj, a i u Bosni i Hercegovini“ rekao je Marjanović.

„Klub je dobio naziv po mom prvom klubu „Čelik“ iz Zenice, a Englez Leonard Gil, jedan od inicijatora za osnivanje kluba u Engleskoj se potpisuje kao Divlji vepar, pa smo našli nekakvu sredinu“.

U igračkom kadru je oko 25 igrača seniorskog tima i oko 20-tak kadeta.

Većina članova kluba su studenti Visoke škole unutrašnjih poslova koji studiraju u gradu na Vrbasu, ali ima i Banjalučana, jer kako kaže Marjanović, ciljna grupa je grad kako da bi klub opstao u Banjaluci.

Prijem novih članova

“Klub „Čelični veprovi“ prima i nove članove. Svi koji vole psihokontaktni sport neka dođu po svoju dozu adrenalina, a kriterijum za upis novih članova je samo dobra volja”, rekao je trener ovog kluba.

Svi zainteresovani kontakt mogu da nađu na Facebook stranici kluba, Rugby League Club”Steel Boars”.

Treninzi će se održavati na travnatim površinama Univerziteta u Banjaluci i gradskog parka, a utakmice će se odigravati najvjerovatnije na stadionu „Krajina“.

Celicni-veprovi-6

„Članarina se kod nas ne plaća. Kod nas je po principu „zaradi svoju članarinu“, ako si neaktivan plaćaš, a ako si aktivan ne plaćaš.“

„Finansijska podrška je izostala nažalost, malo smo razočarani, ali smo svjesni situacije. Finansiramo se sami od sebe.

Nadamo se da će u budućnosti grad pomoći, da ćemo dobiti jedno dva-tri sponzora. Već smo dobili sponzorisane dresove francuske top 14 divizije od Džonsona Mandića, mog drugara iz „Čelika“, tako da se međusobno pomažemo“ rekao je trener kluba.

Prvi cilj kluba za sada je učestvovanje u ligi Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i zauzimanje jedne od pozicija. Dobili smo poziv i za takmičenje u 2. ili 3. ligi Srbije.

Mi imamo jako mlad tim, ja bih radije da igramo u 3. ligi Srbije da idemo jednom postupnom putanjom, tako da se momci uvježbavaju kako ne bi došlo do međusobnog povređivanja.

Dragana Dušanić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/osnovan-novi-ragbi-klub-u-banjaluci-upis-clanova-u-toku-foto/||claudebot