Auto-reli Kozara 2012: Najuspješnija ekipa AMD Banjaluka

Objavljeno: 14. 7. 2012 u 20:34h

PRIJEDOR- Na trinaestom Auto-reliju „Kozara 2012“ koji je danas održan na Mrakovici najuspješnija je bila ekipa Auto-moto društva /AMD/ Banjaluka čiji su vozači Aleksandar Kalaba u drugoj klasi do 1.800 kubika i LJubomir Kalaba u trećoj klasi preko 1.800 kubika osvojili prva mjesta.

Auto-reli Kozara 2012

Drugo mjesto pripalo je ekipi Sportskog Auto-kluba „Komotin“ iz Jajca, čiji je vozač Adif Julardžija bio pobjednik u prvoj klasi do 1.300 kubika, dok je treće mjesto osvojila ekipa AMD Laktaši.

Prvo mjesto među ekipama sponzora zauzeo je Auto-servis „Barni„ Prnjavor, drugo „Nestro petrol“ i treće mjesto Kafe-bar „Vertigo“.

Na kraju takmičenja dodijeljene su i posebne nagrade i to najstarijem učesniku Emiliju Rolihu iz AMD Banjaluka koji ima 79 godina, najboljem ženskom učesniku Milijani Malić iz  AMD Mrkonjić Grad, te najmlađem učesniku relija Nebojši Tomiću iz AMD Vlasenica koji je rođen 1993. godine.

Ova tradicionalna sportska manifestacija okupila je pedeset vozača motornih vozila iz cijele Republike Srpske, a kao redovni gosti ove manifestacije učesnici su bili i vozači SAK „Komotin“ iz Jajca.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Nikola Manojlović istakao je da ovaj reli ima i sportski i obrazovni karakter.

„Cilj nam je da omogućimo svim vozačima koji osjećaju da spretno voze i da poznaju saobraćajne propise da se takmiče i da im za to nisu potrebna specijalno opremljena i skupa vozila, već samo fer borba”, rekao je Manojlović.

On je napomenuo da je Auto-moto savez Republike Srpske partner svim vozačima, ne samo u službi pomoći na putu i informisanju o stanju na putevima, već i u svim drugim elementima kojima se vozačima na putu obezbjeđuje da bezbjedno putuju i da budu informisani o svemu što je bitno za vožnju.

Manojlović je naveo da Auto-moto savez Srpske čini 40 društava i da djeluje na cijeloj teritorji Srpske od Trebinja do Novog Grada.

Osim AMS Republike Srpske, organizator ovog takmičenja je i Auto-moto društvo Prijedor čiji je sekretar Mirko Brkić istakao da je cilj ovog okupljanja da se vozači podsjete na saobraćajne propise i da ispitaju svoje vozačke vještine.

„Šire značenje ovog okupljanja je preventivno djelovanje prema učesnicima u drumskom saobraćaju, povećanju stepena bezbjednosti u odvijanju drumskog saobraćaja i poštovanju saobraćajnih propisa“, naveo je Brkić.

Ovakav vid preventivnog djelovanja prema vozačima kao učesnicima u saobraćaju pozdravio je i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić koji je bio u publici i posmatrao takmičenje u ispitu spretnosti.

„Podržavam sve koji se pridržavaju propisa u saobraćaju i koji brinu o bezbjednosti vozača, saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju, a kao vozač došao sam da vidim ovaj ispit spretnosti i kako se vozači snalaze na ovom poligonu“, dodao je Pavić.

Učesnici Auto-relija na Mrakovici takmičili su se u četiri discipline – rješavanju testova iz poznavanja saobraćajnih propisa, vožnji od Prijedora do Benkovca u dužini od 20 kilometara na zadano vrijeme od 35 minuta i uz poštovanje saobraćajnih propisa, ispita tačnosti na kružnoj stazi na Benkovcu u dužini od 1.100 metara i na zadano vrijeme od dva minuta  i  ispita spretnosti na poligonu na Mrakovici.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/auto-reli-kozara-2012-najuspjesnija-ekipa-amd-banjaluka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])