Banjalučka košarka se “budi” (Foto)

Objavljeno: 19. 6. 2014 u 15:03h

Mlađe kategorije klubova iz Banjaluke bilježe sjajne rezultate.Samo treba nastaviti tako i u seniorskoj konkurenciji.

Foto: KK Basket 2000

Banjaluka odavno nema vrhunsku seniorsku košarku. Raspadom KK Borac, kasnije Banjalučke pivare, vrhunska (muška) košarka zaobilazi najveći grad Srpske. Sporadični pokušaji OKK Borac da se domogne značajnije uloge u Bh košarci završavali su neuspješno uglavnom zbog finansijskih i drugih problema.

Ipak ono što budi nadu su mlađe kategorije. Tako će na završnom turniru šampionata BiH za juniore u Tuzli, nastupiti čak tri ekipe iz Banjaluke: Ruki, Basket 2000 i Šampion Alfom. Uz Partizan TS, koji nije izborio završnicu, ali je poznat po kvalitetnom radu, budućnost je zagarantovana. Naravno igrače treba” izbrusiti” za seniorski pogon, ali to sad nije tema. Važno je da ima “štofa” u mlađim kategorijama.

Treneri tri banjalučke ekipe, koje će uz organizatora tuzlansku Slobodu odlučivati o šampionu BiH, za naš portal pričali su o očekivanjima od turnira.

Aleksandar Ćikić, je sa svojim timom Basket 2000, kako sam priznaje uradio i više nego što je očekivao ove sezone.

“KK. Basket 2000 se plasirao sa pionirskom i juniorskom selekcijom, sa prvog, odnosno drugog mjesta iz regularnog dijela. Mojoj ekipi je prevashodni cilj bio da se plasiramo na F4 kroz igru koja treba da razvija mlade igrače. Očekivanja na F4 su ista kao i u regularnom dijelu, da rezultat nije u prvom planu, jer se radi o mladim igračima, a timski uspjeh bi se mjerio sa saznanjem da neko od njih sa uspjehom igra seniorsku košarku. Naravno, idemo u Tuzlu da nastavimo dobre igre iz regularnog dijela, te da pokušamo da izborimo finale u Ligi mladih BiH”, rekao je za MONDO Aleksandar Ćikić, trener KK Basket 2000.

Foto: KK Šampion Alf-Om

Košarkaški klub Šampion Alf-Om sa neskrivenim ambicijama ide na završni turnir.Osvajanje titula u mlađim kategorijama u ovom klubu nije rijetkost, a sa ponosom ističu i seniorske igrače, koji su karijeru počeli u tom klubu. Prije svih Draška Kneževića, košarkaša Igokee, koji se našao i na širem spisku Duška Ivanovića, selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine

“Očekujemo dobru igru našim momaka.Igrali dobro cijelu sezonu u kojoj smo samo četiri poraza doživjeli. Smatramo da možemo da uzmemo prvo mjesto na završnom turniru jer zato treniramo. Mi smo poznati kao klub, koji dobro radi sa mlađim kategorijama o čemu svjedoče naši rezultati”, rekao je za naš portal Saša Krejić, trener u KK Šampion Alf-Om, koji ističe da bez pomoći “desne ruke” Saše Stamatovića, klub ne bi mogao do ovakvih rezultata.

Foto: KK Rookie

KK Ruki je ove sezone osvojio prva mjesta na prvenstvu Republike Srpske u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, te je plasman na završni turnir Lige mladih bio logičan slijed događaja.

“Juniorska ekipa će biti oslabljena za našeg standardnog prvotimca Filipa Marčetića, ali i pored toga i činjenice da cijelu Ligu igramo nekompletni, zbog stalnih povreda, predstojeći turinir isčekujemo sa optimizmom i vjerom da ćemo pružiti igru koja se od nas očekuje i ostvariti najviši plasman.”

“Što se tiče naše pionirske ekipe, sretni smo što smo i ovoj kategoriji ostvarili plasman na turnir i iskreno se nadamo da će naši najmlađi momci smoći snage da se plasiraju u finale, a poslije…vidjećemo.Korak po korak!”

“Na kraju moramo istaći da su se na finalni turnir većinom plasirale ekipe iz RS što još jednom potvrđuje činjenicu da se u RS dobro radi i da je krajnje vrijeme da se pažnja posveti razvoju mladih sportista u RS jer nam je to jedina šansa da nam sport opstane”, rekao je Ognjen Mihajlović iz KK Ruki.

U konkurenciji pionira, kadeta, juniora, kadetkinja i juniorki održaće se finalni turnir koji broji četiri ekipe. Nakon regularnog dijela ovo će biti košarkaška predstava gdje ćemo na jednom mjestu vidjeti 240 košarkaša i košarkašica, oko 50 trenera, isto toliko sluzbenih lica. Organizator zavrsnog turnira je KK Sloboda, u saradnji sa KS BiH i sponzorom projekta USAIDA.

Izvor: mondo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/banjalucka-kosarka-se-budi-foto/||claudebot