U Briselu predstavljena banjalučka kandidatura za EPK 2024

Objavljeno: 24. 9. 2019 u 13:44h

Banjaluka.com /Autor: Marija Gajić

Tim za kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine predstavio je jutros Evropskoj komisiji banjalučku kandidaturu.

kultura

U finalu prestižnog takmičenja, Banjaluka nastupa pod sloganom „Suprotnosti se privlače“. Nakon Banjaluke, danas će se predstaviti preostali finalisti – Mostar i norveški Bodo.

Pobjednik se dobija zbirom glasova, a ocjenjuje se na osnovu aplikacije, prezentacije, odgovora na pitanja, a u obzir se uzima i posjeta članova EK svakom od gradova. Pobjednik izbora će biti poznat u srijedu oko podneva.

“Dvije i po godine smo radili na pripremi kandidature i riječ je o zaista obimnom poslu na pripremi niza projekata koji bi, zapravo, trebalo da budu osnova te aplikacije. Očekujemo najbolje, mi smo sa svoje strane učinili sve i sa optimizmom čekamo odluku. Naglašavam da je ovo nevjerovatna razvojna šansa za naš grad, jer grad sa ovom titulom dobija potpuno nov identitet i novu dimenziju, pogotovo u međunarodnim okvirima. Kultura za sobom vuče veliki broj dolazaka ljudi u naš grad, međunarodnu reputaciju i to bi bio potpuno novi momenat u razvoju našeg grada”, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić uoči finala izbora za EPK 2024. godine.

U protekla dva dana obavljane su posljednje pripreme pred put u Brisel, a svi koji su zainteresovani, moći će u direktnom prenosu da prate proglašenje Evropske prestonice kulture za 2024. godinu. Naime, prenos će biti obezbijeđen na zvaničnoj fejsbuk stranici Grada Banjaluke, a zahvaljujući stranici Kreativna Evropa (Creative Europe). Prenos će početi u srijedu, 25. septembra, u 11.30 časova.

Zajedno sa banjalučkim timom, u Briselu su i načelnici partnerskih gradova u ovom projektu, Bihaća i Jajca – Šuhret Fazlić i Edin Hozan.

“Mi smo u istom projektu, jer je ovo zajednički projekat naša tri grada. Želimo da svim građanima BiH ponudimo nešto novo i optimističnije, a kompletan projekat smo pripremali sa puno želje i dobre energije”, rekao je Fazlić.

Hozan je kazao da su očekivanja Opštine Jajce ispunjena, jer su dosta toga dobili samim radom na kandidaturi i povezivanju sa Banjalukom i Bihaćem.

“Ta saradnja će se sigurno nastaviti bez obzira na ishod izbora u Briselu. Ukoliko Banjaluka dobije kandidaturu onda će to biti dodatni stimulans da radimo još bolje i jače”, rekao je Hozan.

Banjaluka.com / Autor: Marija Gajić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/u-briselu-predstavljena-banjalucka-kandidatura-za-epk-2024/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])