Strani stručnjaci pomažu Banjaluci u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture

Objavljeno: 28. 8. 2018 u 09:23h

Održana je radionica na kojoj su članovi Tima za Evropsku prestonicu kulture Banjaluka 2024 – grad kandidat, sa konsultantima iz Novog Sada i četiri međunarodna eksperta, prošli pripremljenu aplikaciju „BidBook“.

Radionici je prisustvovao i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je cilj ovakvog rada obezbijediti prijedloge, ideje i savjete koji bi doprinijeli poboljšanju i razvoju dijelova aplikacije.

“Kroz dvodvnevnu radionicu smo koncept svakog od segmenata zajednički analizirali i utvrdili zaključke. Tim koji radi na aplikaciji Banjaluka 2024 će sve sugestije i ideje ugraditi u aplikacionu knjigu, kako bi knjiga bila što kvalitetnije pripremljena”, kažu u Timu za EPK Banjaluka 2024.

U radu radionice učestvovali su Viktor Jankov, menadžer za međunarodnu kulturnu saradnju i zamjenik generalnog direktora projekta kandidature Plovdiva za EPK 2019. godine,  Petr Šimon, rukovodilac projekta Plzenja za EPK 2015, Kristijan Potiron, magistar kulturnog menadžmenta na Unesko katedri, trenutno angažovan i na projektu Novi Sad 2021 na poslovima konsultanta, Igor Mavrin, umjetnički direktor programa Grada Osijeka na projektu Osijeka za EPK 2020, te Marko Bilbija šef banjalučkog tima za pripremu aplikacije za EPK 2024. godine.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Nataša Telebak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/strani-strucnjaci-pomazu-banjaluci-u-kandidaturi-za-evropsku-prestonicu-kulture/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])