Sastanak u Gradskoj upravi: Sa ekspertima iz Poljske o banjalučkoj kandidaturi

Objavljeno: 28. 8. 2018 u 16:42h

Članovi Tima za aplikaciju projekata „Evropska prestonica kulture Banjaluka 2024“, najizazovnijeg kulturnog projekta u posljednjih nekoliko decenija,  razgovarali su danas u Banjaluci sa Kžištofom Majom, predstavnikom poljskog Vroclava koji je 2016. godine bio evropska prestonica kulture.

Šef Tima Marko Bilbija, prenio je da je tema sastanka bila kulturna saradnja Banjaluke i Vroclava, sa posebnim osvrtom na banjalučku kandidaturu za titulu Evropske prestonice kulture.

“Budući da je naš uvaženi gost predvodio vroclavski tim u ovom projektu, razmijenili smo iskustva u raznim fazama ovog projekta, sa fokusom na pripremni period, prvi i drugi krug ovog takmičenja. Kolega iz Vroclava je izrazio zainteresovanost za potencijalnu buduću saradnju sa fondacijom „Banjaluka 2024“, te poželio da Banjaluka uđe u drugi krug selekcija u izboru za grad koji će 2024. godine biti kulturni centar Evrope”, zaključio je Bilbija.

U okviru priprema za banjalučku aplikaciju, proteklog vikenda su u Banjaluci boravili eksperti iz Srbije, Bugarske, Češke i Hrvatske, sa kojima je razgovarano na temu kako da se naš grad što uspješnije pripremi  za predstojeću aplikaciju.

Kako je planirano, Grada će 5. oktobra ove godine podnijeti zvaničnu aplikaciju i ući u trku za najprestižnije evropsku titulu iz oblasti kulture.

Pored Banjaluke, prema dosadašnjim najavama, u trci za ovu tituli učestvovaće i gradovi iz Albanije, Makedonije, Crne Gore, BiH, Norveške, Lihtenštajna, Švajcarske i Islanda.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Tanja Vukomanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/sastanak-u-gradskoj-upravi-sa-ekspertima-iz-poljske-o-banjaluckoj-kandidaturi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])