Počeli okrugli stolovi posvećeni razvoju publike u MSURS: Publika okosnica kulture

Objavljeno: 10. 4. 2019 u 17:46h

Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u saradnji sa Gradom Banjaluka, Fondacijom “Banjaluka 2024” i Muzejom savremene umjetnosti RS, organizovalo je prvi od tri okrugla stola, koji će biti posvećeni publici, u skladu sa republičkom i gradskom strategijom razvoja kulture.

Koristeći razvoj kulture kao primarni okvir, učesnici okruglih stolova će se baviti pitanjem publike kroz tri usko definisane teme i to “Razvoj publike”, “Digitalni alati” i “Međunarodna saradnja”.

Predstavnik Ministarstva prosvjete i kulture RS, Vanja Kopanja je navela je da je razvoj publike primarni cilj i u strateškim dokumentima razvoja kulture RS.

Ministarstvo prosvjete i kulture, grad Banjaluka, Fondacija “Banjaluka 2014” organizuje prvi u nizu okruglih stolova na temu “Razvoj publike”. Vodeći se našim strateškim dokumentom “Strategija razvoja kulture RS” kao primarni cilj naveli smo razvoj publike. Ona je osnova i okosnica. Ostale teme koje će se obrađivati jesu digitalni alati i međunarodna saradnja  kazala je Kopanja.

Marko Bilbija, direktor fondacije “Evropska prestonica kulture Banjaluka 20-24”, je rekao da publika kreira kulturnu ponudu grada.

“Razvoj publike u kulturi je jedan od najvažnijih problema. Publika je ono što kreira kulturnu ponudu grada, a i kulturna ponuda je usmjerena ka toj publici ne samo u smislu pružanja sadržaja, nego i u razvoju kulture kod publike. Mi smo sproveli istraživanje publike 2017. godine u toku pripreme dokumenta “Strategija razvoja kulture Banjaluke”. Ona je dala jedan širok uvid u to kakva je publika kod nas i šta su glavni problemi publike” – rekao je Bilbija.

Izvor: Glassrpske/ D. K.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/poceli-okrugli-stolovi-posveceni-razvoju-publike-u-msurs-publika-okosnica-kulture/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])